Mariska

CareTeam

Een simpel telefoontje kan heel veel doen

Na een secretaresseopleiding en een baan als directiesecretaresse ben ik terechtgekomen bij het Prins CareTeam. In de jaren dat ik hier werk en door heel veel aanvullende cursussen die ik heb gevolgd, zoals de opleidingen Kynologische Kennis 1 en 2, ben ik een wandelende encyclopedie op het gebied van honden en katten geworden. Ik vind het zo leuk om bij Prins op een vrij eenvoudige manier mensen en hun geliefde huisdier te kunnen helpen. Om vragen en problemen aan te pakken en op te volgen, om vervolgens te zien dat het écht werkt.

Honden en fokken zijn mijn passie. Ik heb nu drie generaties Schapendoezen in huis: moeder, dochter en kleindochter. Ook voor hondengedrag heb ik veel belangstelling, gedrag is heel leuk om te zien. Hoeveel honden ik ook gehad heb, ik ga altijd weer met ze naar de hondenschool om met iedere hond lekker bezig te zijn.

Bij het geven van adviezen heb ik gemerkt dat een simpel telefoontje heel veel kan doen. Soms kun je in een gesprekje van tien minuten al heel te weten komen. Ik probeer altijd te visualiseren en het dier waarom het gaat voor me te zien. Ik werk heel erg op mijn gevoel en wil ook altijd graag de naam van het dier weten om het persoonlijk te maken, zodat iedere hond en kat voor me gaat leven. Wat is er precies gebeurd? Zijn er soms dingen in de leefsituatie veranderd? Vaak is het antwoord dan ‘nee’, maar als je even doorvraagt blijkt er toch veel te spelen.

Ik merk dat mensen graag gehoord en serieus genomen willen worden. We werken met ons advies altijd naar een oplossing toe. Zo was er bijvoorbeeld een hond die onze voeding niet meer wilde eten. De eigenaar dacht dat de voeding vanwege de nieuwe verpakking van samenstelling was veranderd, maar na een paar vragen heb ik hem tóch doorverwezen naar een dierenarts. Daar bleek dat de hond niet meer at door prostaatproblemen. Dan is het toch heel mooi dat je dat boven water kunt krijgen.

Stel Mariska een vraag