Recept 1: Heartbreakers

Breekbare koekjes

Een gebroken hart is in het geval van deze koekjes helemaal niet erg. Breek je baksels in kleine stukjes om extra vaak te kunnen belonen!
 
Verwarm de oven voor op circa 180 graden, bekleed de bakplaat of het bakrooster met een stuk ovenpapier en pak een mengkom en een vork. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. En houd je huisdieren even uit de buurt van de oven om te voorkomen dat ze hun nieuwsgierige neus branden!
 

Nodig

Zo maak je de koekjes

Meng het bakmeel met het ei en de beloningscrème. Voeg indien nodig een of enkele scheutjes water toe, tot je een werkbaar deeg krijgt. Bestuif je werkblad en het deeg met wat bloem, zodat het minder kleverig wordt, en vorm het deeg met je handen en vingers tot een platte plak van ongeveer een halve centimeter dik. Gebruik de bakvorm om harten uit het deeg te steken.  Als het deeg erg klef en kleverig is, kun je de hartvorm vullen met deeg en daarna weghalen. Je kunt het deeg desgewenst even in vershoudfolie laten rusten in de koelkast of opstijven in de vriezer, zodat het steviger wordt. Krijg je meer hompen dan hartjes? Wees gerust: je dier vindt die straks net zo lekker, het komt allemaal goed! Bak de koekjes afhankelijk van hun formaat en dikte in circa 20 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Breken maar!

Je draagt je dier natuurlijk een warm hart toe, maar laat de koekjes eerst goed afkoelen voor je ze geeft! Breek de harten in kleine stukjes voordat je ze aan je dier geeft. Je kunt de heartbreakers heel goed inzetten bij je training. Stop een koekje in je (jas)zak en breek er elke keer als je dier iets goed doet een stukje af om hem te belonen. Gaat je hond bijvoorbeeld netjes zitten bij het omdoen van zijn halsband? Koekje!  Komt hij blij naar je toe rennen tijdens de wandeling? Koekje!

Koekjes over?

Trakteer de buurhond of deel ze uit op de hondenschool! De harten zijn krokant van buiten, maar blijven van binnen door het ei en de crème wat sappig. Ze zijn daardoor beperkt houdbaar. In een bewaardoos of -blik blijven ze enkele dagen goed. Tip: je kunt ze ook invriezen voor later gebruik.

Van mij!

Je kunt de KeukenPrins Smulbeker omtoveren tot koekjestrommel. Teken er met stift een leuk patroontje op, of de naam van je dier, of een leuke kreet als ‘Mijn cookies, afblijven!’

Een cookie van eigen deeg

Met ons basisrecept voor heartbreakers kun je zelf naar wens variëren tot je het ultieme recept voor jouw favoriete koekjes hebt gevonden. Je kunt ‘spelen’ met de baktijden en ingrediënten en het bakmeel bijvoorbeeld vervangen door een ander soort meel, of een theelepel fijngeknipte peterselie toevoegen. Wist je dat peterselie veel vitaminen en mineralen bevat? Vitamine E draagt bij aan het optimaal functioneren van je hart. Zonnebloemolie is rijk aan vitamine E. Doe er eens een klein theelepeltje van door je deeg!

Sweethearts

Gezond variëren? Gebruik eens wat geraspte appel in je recept of, een paar stukjes blauwe bes. Blauwe bessen bevatten veel antioxidanten en kunnen bijdragen aan een goede gezondheid.

Jouw KeukenPrins creatie

Ben je blij met je KeukenPrins creatie? Maak dan een leuke foto en deel die via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest met de hashtags #PrinsPetfoods en #KeukenPrins

Lucht je  !

Of je nu meer wilt weten over een lekker recept of een gezonde voeding: wij hebben een groot hart voor honden en katten! Voor iedereen staan we klaar met een gratis advies op maat. Wil je iets weten? Heb je iets op je hart? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via 0318-524245, advies@prinspetfoods.nl of chat met ons via www.prinspetfoods.nl