Recept 2: Pannenkoeken voor honden

Hondenpannenkoekjes met kip, zalm of kalkoen!

Maak heerlijke pannenkoeken voor honden! Zet een mengkom en een kleine koekenpan klaar en een bord waarop je de pannenkoeken kunt verzamelen, en zorg dat je een garde en een sauslepel/kleine soeplepel bij de hand hebt.

Nodig

Zo maak je pannenkoeken voor honden

Meng de bloem met het ei en de beloningscrème en leng het mengsel met het water aan tot een beslag. Verhit wat olie in de koekenpan en gebruik per keer één of twee lepels beslag om pannenkoekjes met een doorsnee van ongeveer tien centimeter te bakken. Je kunt de hartvorm gebruiken om hartvormige pancakes uit te steken. De restjes die daarbij overblijven lust je dier natuurlijk ook! De pancakes die je overhebt kun je invriezen.

Pannencookiemonsters!

Maak echte cookiemonsters van je hondenpannenkoekjes: ‘teken’ er met de tube beloningscrème grappige gezichtjes op.

pancakes met smiley

Brandstof voor je brein

Meel bevat veel koolhydraten. Honden zijn vleeseters, maar kunnen ook koolhydraten verteren en de energie daaruit opnemen. Wist je dat hersenen koolhydraten nodig hebben om goed te kunnen functioneren?

Speltip

De Kong is een hol stuiterspeeltje van rubber dat je kunt vullen met allerlei lekkers. Knijp bijvoorbeeld vanuit de tube wat beloningscrème in de Kong, ‘prop’ er een pancake bij en je hebt de ideale bezighouder!

Wat voor je kat?

Katten zijn niet zo heel erg van de (pannen)koekjes. Maar je kunt ze wél heel simpel trakteren, ook met die tube lekkere beloningscrème!

  • Door in de tube te knijpen kun je bijvoorbeeld op een bordje een paar leuke figuurtjes maken die je kat lekker kan oplikken.
  • Of trek langs de buitenzijde van de bakvorm een dun lijntje beloningscrème en vul de hartvorm die je zo krijgt met brokjes.
  • Geef je een vleesvoeding in blik? Gebruik de bakvorm dan als serveerring om het vlees als een mooie hartvormige portie te kunnen opdienen.

Burp!

Let op: geef je dier altijd maar een klein beetje beloningscrème per keer, want als je te veel snoept kun je heel misselijk worden, heb je misschien zelf wel eens ervaren. Snack met mate. Dan snack je het lekkerst!

We you!

Dieren liggen ons niet alleen na aan het hart, ze helpen ons hart ook gezond te houden! Wist je dat uit een Zweeds onderzoek blijkt dat hondeneigenaren, en vooral singles met een hond, minder vaak last hebben van problemen met hart en bloedvaten en daar ook veel minder vaak aan sterven?

Jouw KeukenPrins creatie

Ben je blij met je KeukenPrins creatie? Maak dan een leuke foto en deel die via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest met de hashtags #PrinsPetfoods en #KeukenPrins

Lucht je  !

Of je nu meer wilt weten over een lekker recept of een gezonde voeding: wij hebben een groot hart voor honden en katten! Voor iedereen staan we klaar met een gratis advies op maat. Wil je iets weten? Heb je iets op je hart? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via 0318-524245, advies@prinspetfoods.nl of chat met ons via www.prinspetfoods.nl