Recept 3: Shake it baby!

Shakes voor de lekkere dorst

Katten zijn van oorsprong woestijnbewoners en drinken daarom van nature niet zo veel. Dat kan zorgen voor vervelende urinewegproblemen. Voor hun gezondheid is het dus belangrijk dat ze voldoende vocht binnenkrijgen. Daarom: shakes voor de lekkere dorst.

Doen

Zorg voor een meng- annex serveerbakje en een theelepel (kat) of eetlepel (hond).

Nodig

Zo maak je de shakes

Meng voor je kat een paar theelepeltjes kattenmelk met een theelepel beloningscrème, en voor je hond een paar eetlepels yoghurt of kwark met een eetlepel beloningscrème. De crème met de bolle kant van de lepel even losmaken, goed roeren… klaar! Pas de hoeveelheid aan op het formaat van je dier, dien de shake meteen op en laat geen restjes staan om bederf te voorkomen.

Alternatief

Kan je dier niet tegen melkeiwit of lactose (melksuiker)? Vervang het zuivelproduct dan door water.

Doorsliktip

Moet je hond of kat een pil of poeder slikken, en mag dat supplement of medicijn in combinatie met eten worden gegeven? Dan kan mengen met een shake heel goed werken!

Zorg goed voor je hartendief!

Uit onderzoek van Prins blijkt dat eigenaren gezondheid het belangrijkste onderwerp vinden om meer over te weten. Heel belangrijk voor de gezondheid van je dier is het hart. Zorg daarom dat het goed blijft kloppen!

Jouw KeukenPrins creatie

Ben je blij met je KeukenPrins creatie? Maak dan een leuke foto en deel die via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest met de hashtags #PrinsPetfoods en #KeukenPrins

Lucht je  !

Of je nu meer wilt weten over een lekker recept of een gezonde voeding: wij hebben een groot hart voor honden en katten! Voor iedereen staan we klaar met een gratis advies op maat. Wil je iets weten? Heb je iets op je hart? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via 0318-524245, advies@prinspetfoods.nl of chat met ons via www.prinspetfoods.nl