Wat te doen met lege zakken van onze Prins-voedingen? Die kun je het beste bij het restafval doen.

De verpakkingen zijn namelijk opgebouwd uit drie verschillende (kunststof) lagen, die tijdens de afvalverwerking volledig te recyclen zijn. Vanwege de gemetalliseerde derde binnenlaag mogen de zakken vooralsnog niet bij het plastic. 

Luchtdicht en zuurstofarm

Deze metallic binnenlaag is nodig om de brokken onder gecontroleerde atmosfeer luchtdicht en zuurstofarm te verpakken, zodat de smaak en kwaliteit van de brokken langer en optimaal behouden blijven. Onze gelamineerde plastic verpakkingen hebben een uitstekende barrièrefunctie en garanderen een perfecte houdbaarheid van de voedingstoffen. Omdat de verpakkingen hiervoor luchtdicht moeten zijn, kunnen we helaas geen zogeheten click and close-systeem gebruiken. 

Prins werkt met verpakkingsleveranciers met een milieukenmerk.

Plastic barrièrelaag

Door een optimale laagopbouw zijn onze verpakkingen dunner en lichter dan een papieren verpakking. Dat helpt het gebruik van grondstoffen te minimaliseren en afvalstromen te verminderen. Prins werkt met verpakkingsleveranciers met een milieukeurmerk, die bepaalde aanpassingen hebben doorgevoerd om milieuvriendelijker te kunnen produceren.

Wist je dit?

Ook papieren verpakkingen bevatten trouwens een plastic barrièrelaag, die nodig is om het uittreden van vet te voorkomen. Daardoor kan ook een papieren verpakking niet met het papierafval worden afgevoerd.

Verpakkingsproces

Verpakkingen spelen een belangrijke rol bij het geven van informatie over onze voedingen en het behouden van de kwaliteit. Lees hier meer over ons verpakkingsproces.