Prins staat niet alleen voor lekker en verantwoord eten, maar voor een complete lifestyle. Met leuke, nieuwe ideeën en aandacht voor het dier op elk moment, tijdens iedere levensfase. Actief bezig zijn en gezond bewegen, bijvoorbeeld in de vorm van canicross, dat past bijvoorbeeld bij Prins. Vandaar dat Prins Canicross Nederland graag ondersteunt.

Canicross Nederland wil hondenliefhebbers enthousiast maken voor drie actieve sporten: canicross, bikejoring en steppen, oftewel hardlopen, fietsen en steppen met de hond in de natuur. Echte sportievelingen kunnen hun krachten met elkaar meten tijdens de wedstrijden die Canicross Nederland regelmatig organiseert. De Canicross NL-wedstrijden krijgen de naam ‘Prins Challenge’.

Wat is canicross?

Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond, die aan een tuig en aan een elastische lijn voor zijn baas uit loopt. De bedoeling is om samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden af te leggen. De sport staat open voor alle soorten honden: klein of groot, ras of geen ras, dat maakt niet uit. Naast een enthousiaste hond heb je als deelnemer alleen een heupgordel, een goed passend tuig, een elastische lijn en een paar hardloopschoenen nodig.

Wat is bikejoring?

Bikejoren is een dynamische sport waarbij baas en hond als team in een bosrijke omgeving een fietsparcours afleggen. De baas rijdt op een ATB, de hond rent in een speciaal tuig en aan een aan de fiets bevestigde elastische lijn voor de fiets uit. Commando’s als ‘links’, ‘rechts’,  ‘vooruit’ en ‘go-go-go’ coachen daarbij de hond. Wie aan deze sport wil beginnen moet dus zowel  een ATB als zijn hond goed kunnen sturen.

Wat is steppen?

Bij het steppen rijdt de baas op een step die geschikt is voor onverharde paden. De hond draagt een speciaal tuig en zit met een elastische lijn aan de step vast. Meestal worden er korte afstanden van twee tot drie kilometer afgelegd, waarbij baas en hond samen een fysieke inspanning leveren: meesteppen is verplicht op de momenten dat dit voor de hond nodig is!

Ontheffing trekhondverbod

Een hond inzetten als trekkracht, bijvoorbeeld voor de fiets of step, mag in Nederland niet zomaar. Kijk op mijn.rvo.nl/ontheffing-trekhondenverbod voor informatie over wat wel en niet mag en voor welke activiteiten ontheffing nodig is.

Kom ook in actie!

Kijk voor meer informatie over Canicross Nederland, de juiste uitrusting, trainingslocaties en een wedstrijdkalender op www.canicrossnederland.nl