Bij Prins volgen we de adviezen van het RIVM en werken we waar mogelijk vanuit huis. Het Prins CareTeam kan daardoor telefonisch even iets minder goed bereikbaar zijn. Maar we blijven je natuurlijk helpen!

Om je de best mogelijke service te bieden, kun je je vragen het beste op één van de volgende manieren aan ons stellen:

We zullen je dan binnen 24 uur antwoorden, zoals je van ons gewend bent.

Veelgestelde vragen 

Blijft Prins beschikbaar in de dierenspeciaalzaak?

Ja, onze productie én levering aan de groothandels gaat vooralsnog door zoals je van ons gewend bent.

Ik woon in België, wordt mijn bestelling nog wel geleverd nu de grenzen dicht zijn?

Ja, de grenzen voor het goederenverkeer zijn open dus je bestelling wordt bij je thuis geleverd.

Ik heb extra voeding ingeslagen. Hoe lang kan ik de brokvoeding bewaren?

Bewaren van een gesloten verpakking: Droge honden- en kattenvoedingen hebben gemiddeld een houdbaarheid van 12 tot 24 maanden. Prins-producten zijn 24 maanden na productiedatum in een gesloten verpakking gegarandeerd houdbaar. De houdbaarheidsperiode wordt onder meer aan de hand van de vitamines in de voeding gemeten. Te zien is namelijk dat in verloop van tijd de gehaltes aan vitaminen afnemen. Naast de vitamines wordt de houdbaarheidsperiode ook bepaald door andere parameters, zoals de smakelijkheid van de voeding.

Bewaren van een geopende verpakking: Alle Prins-brokvoedingen kunnen na opening gebruikt worden tot aan de houdbaarheidsdatum. Echter, de voeding wordt na de opening van de verpakking blootgesteld aan lucht, zuurstof en vocht. Het is daarom belangrijk de voeding na het openen op een goede manier te bewaren, bij voorkeur in een (luchtdichte) bewaardoos op een droge, koele en donkere plaats. Om de geopende verpakking en de voeding zo min mogelijk bloot te stellen aan zuurstof, vocht en licht kun je een kleinere bewaardoos gebruiken zodat je een kleine voorraad heeft voor een bijvoorbeeld een week. Je kunt deze bewaardoos dan af en toe bijvullen uit de grotere bewaardoos of uit de goed dichtgemaakte verpakking. Zo behoud je zo goed mogelijk de smakelijkheid en kwaliteit van de voeding. Natuurlijk is een voeding een dag na het verstrijken van de houdbaarheidsperiode niet ineens slecht of bedorven. Wel is het belangrijk te weten dat de houdbaarheidsperiode een richtlijn is waarin de kwaliteit van de voedingswaarde gewaarborgd is.

Ik kan de deur niet uit, kan ik de producten van Prins ook online bestellen?

Prins honden- en kattenvoedingen kun je niet alleen bij een winkel in de buurt kopen, maar ook online bestellen. Klik hier voor een overzicht van de online verkooppunten. Ben je op zoek naar een cadeaubox, puppypakket of kittenpakket van Prins? Deze zijn ook verkrijgbaar in onze eigen webshop.

Via welke kanalen kan ik Prins bereiken?

Bij Prins staat het welzijn van mens en dier voorop. Daarom volgen we de adviezen van het RIVM en werken we waar mogelijk veel vanuit huis. Het Prins CareTeam kan daardoor telefonisch even iets minder goed bereikbaar zijn. Bekijk hier op welke manieren wij bereikbaar zijn!

Ik ben veel thuis, wat kan ik thuis doen om mijn huisdier bezig te houden?

Door het coronavirus zijn en werken heel veel mensen nu thuis bij hun huisdier. Bekijk hier de tips om tijdens deze vervelende tijd thuiswerken met je hond of kat zo goed en fijn mogelijk door te komen. We hebben ook een leuke to-do-list voor jou en je viervoeter opgesteld. Zo hebben jij en je huisdier een leuke tijd thuis.

Mag ik nog omgaan met mijn huisdier als ik het coronavirus heb?

Zit je in thuisisolatie, omdat je het coronavirus hebt? Het RIVM raadt aan om dan direct contact met huisdieren te vermijden. Je kunt je hond of kat dan dus niet aaien of knuffelen. Het beste kun je iemand anders gedurende de thuisisolatie voor je huisdier laten zorgen.

Kan ik mijn hond nog veilig uitlaten?

Heb je geen last heeft van klachten zoals koorts, hoesten of andere verkoudheidsklachten? Dan kun je je hond gewoon uitlaten. Hanteer hierbij de richtlijnen van het RIVM.