Door het overnemen van de Konijnen Academie breidt de Martin Gaus Academie in Lelystad haar cursusaanbod verder uit. Binnenkort worden er daarnaast workshops en cursussen over herpeten gegeven. De Martin Gaus Academie is onderdeel van Prins Petfoods. Kennis delen en dierenwelzijn staan hoog in het vaandel bij de diervoederproducent uit Veenendaal

De Konijnen Academie is in 2019 opgericht door Bernice Muntz. Met de aansluiting bij Prins verwacht ze de groei van professionele opleidingen verder uit te breiden en voor de toekomst te waarborgen.

Konijnendeskundige
Bernice Muntz gaat binnen de Martin Gaus Academie zowel workshops als cursussen verzorgen. Haar expertise op het gebied van gezelschapsdieren zorgt voor uitbreiding van het  opleidingsaanbod. Onder andere konijnen, cavia’s en erfdieren waaronder kippen zullen aan bod komen. De opleidingen zijn toegankelijk voor particulier en professional. Voor deze laatste groep wordt binnenkort een 8-daagse opleiding tot konijnendeskundige gestart.

Herpeten 

Ook Rogier van Rossum is toegevoegd aan het opleidingsteam  van de Martin Gaus Academie. Rogier verzorgt al vele jaren workshops en cursussen over het houden van herpeten. Dat zijn dieren die in een terrarium leven. In zijn lessen worden onderwerpen als verzorging, huisvesting, ziekten en wetgeving besproken.

 Het nieuwe leren
De opleidingen over konijnen, cavia’s en herpeten vallen onder het Nieuwe Leren-programma van de Martin Gaus Academie. Een modulair opleidingstraject dat inmiddels een aanzienlijk gedeelte van de sector gezelschapsdieren omvat. Dit programma moet er samen met het Martin Gaus Keurmerk voor zorgen dat de kennis van dierprofessionals op een hoog en actueel niveau blijft en beter zichtbaar wordt voor de consument.