De Martin Gaus Academie in Lelystad is een kennis- en opleidingsinstituut voor professionals in de dierenbranche, voortgekomen uit het familiebedrijf waarvoor hondentrainer, auteur en tv-persoonlijkheid Martin Gaus in 1974 de basis legde.

Martin Gaus opende destijds het allereerste hondenhotel van Nederland en startte daarna met het intern opvoeden van probleemhonden, wat destijds uniek was. Door zijn tv-optredens kwam er meer aandacht voor het opvoeden van honden. In 1990 startte Martin de eerste opleidingen tot instructeur/trainer, die later werden voortgezet en uitgebreid via de Martin Gaus Academie, opgezet door zijn dochter Sacha.

Docenten van naam

De Martin Gaus Academie verzorgt onder meer opleidingen voor kynologisch instructeur, kynologisch gedragstherapeut, hondenuitlaatservice en hondenfokker. Daarnaast zijn er tal van bijscholingen in de vorm van lezingen, workshops en seminars, verzorgd door een klein team bevlogen medewerkers en een grote groep docenten van naam.

Ambassadeur

Martin Gaus is aan de academie verbonden als ambassadeur, zijn dochter Sacha als adviseur. Dankzij de overname van de academie in 2019 door Prins kan het werk van het opleidingscentrum voor dierprofessionals optimaal worden voortgezet en uitgebreid. ‘Het leukste van alles is lesgeven’, weet Martin Gaus. ‘Mensen motiveren en inspireren hoe ze met dieren moeten omgaan.’

Neem een kijkje bij het lesaanbod van Martin Gaus Academie!