Op 17 februari was het zover, de eerste Prins Health Coaches hebben hun diploma in ontvangst genomen. Na een opleidingstraject van ruim 15 maanden hebben ze door middel van drie verschillende examens laten zien dat zij beschikken over enorm veel kennis en kunde over honden en katten. Ze zijn ertoe in staat om met een juiste anamnese tot het beste advies te komen.

De Prins Health Coach opleiding

Tijdens de opleiding van 15 maanden wordt de kennis van cursisten over honden en katten verbreed. Zij leren om gericht advies, begeleiding en ondersteuning aan huisdiereigenaren te geven en vormen samen met alle coaches en docenten een netwerk van professionals voor de juiste zorg van het dier. Zo beantwoorden deze coaches alle vragen over het gedrag, de voeding, huisvesting en gezondheid van het huisdier. De Health Coach geeft daarnaast gericht advies en begeleidt de huisdiereigenaar bij het zoeken naar de juiste oplossing. Lees hier meer over de opleiding en lesmethodes. 

Tijd om de praktijk in te gaan

Ook is op woensdag 3 februari 2021 het eerste Pet Health Center geopend bij Welkoop Westerbork. Hier zijn huisdieren en huisdiereigenaren welkom voor adviezen en consulten van de Health Coaches die hier werken. Bij het Pet Health Center staat het welzijn van het huisdier te allen tijde voorop. De huisdieren worden van top tot teen gecheckt en nagekeken en op afspraak kan de huisdiereigenaar op locatie langskomen. Op die manier biedt de Health Coach preventieve zorg aan om problemen vroeg te signaleren en daardoor verergering te voorkomen. De huisdiereigenaar hoeft daardoor (nog) niet de stap naar de dierenarts te maken en kan zelf met het advies van de Health Coach aan de slag.

Prins ondersteunt samen met ruim acht andere partners alle coaches in nascholing, het assortiment en de plaatsing van een Pet Health Center op locatie.

Een netwerk op de groei

Bij Prins en de Health Coaches staan blije baasjes centraal. Om dit te verwezenlijken moet het Prins Health Coach netwerk groeien. Zo krijgen huisdiereigenaren steeds weer het beste advies en de begeleiding die past bij hun situatie. Door samen te werken als coaches onderling, problemen vroeg te signaleren en door te verwijzen indien nodig, wordt de huisdiereigenaar ontzorgd waar dat kan.

Dit jaar zijn er weer honderd plaatsen binnen de Prins Health Coach opleiding en ook dit jaar is er weer een grote groep Health Coaches gestart. Er zijn meerdere startmomenten per jaar mogelijk. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Ook interessant: