Bij een hond in Nederland is een infectie met de bacterie Brucella suis vastgesteld. Onderzoek door Wageningen Bioveterinary Research, de Faculteit Diergeneeskunde en NVWA toont aan dat de infectie naar alle waarschijnlijkheid is ontstaan doordat de hond werd gevoerd met rauw vlees. De bacterie is aangetoond in hazen uit Zuid-Amerika welke verwerkt zijn in een commerciële rauw vlees voeding.

Brucellose is een bacteriële zoönose veroorzaakt door de bacterie Brucella en kan dus ook ziekteverschijnselen bij de mens veroorzaken. De ziekteverschijnselen bij honden lopen uiteen van problemen met de voortplantingsorganen, de voortplanting en de gewrichten.   

De Prins TotalCare voedingen kunnen veilig gegeven worden

De TotalCare diepvries vers vlees voedingen van Prins bevatten geen haasingrediënten of andere Brucella risicovolle ingrediënten. Alle producten van Prins worden gemaakt volgens een streng GMP+ kwaliteitssysteem. Dit waarborgt een voedselveilig product voor mens en dier. Alle grondstoffen worden aangekocht bij GMP+ aangesloten bedrijven en uitgebreid getest. Wij werken uitsluitend met vleesingrediënten afkomstig uit buurlanden van Nederland en werken niet met vers vlees ingrediënten buiten Europa. Door volgens een nauw kwaliteitssysteem te werken, worden dit soort gevaarlijke situaties en problemen uitgesloten.

Verantwoord vers vlees voeren

Rauw vlees kan voor dier én mens gevaarlijke bacteriën bevatten. Verstandig voeren kan een hoop problemen voorkomen! Prins geeft je graag tips hoe je jouw hond en kat verantwoord vers vlees kunt voeren

Bron: Wageningen University & Research