Onze afdeling Research & Development is, samen met de afdeling Kwaliteit, verantwoordelijk voor de recepturen en de kwaliteit van de voedingen. De kwaliteit is afhankelijk van een aantal belangrijke componenten: hoogwaardige ingrediënten, de juiste samenstelling, een optimale verteerbaarheid en een goede acceptatie van de voeding. 

Om een hoogwaardige kwaliteit te kunnen garanderen, werkt Prins volgens de kwaliteitssystemen GMP+ en Hazard Analyses Critical Control Points (HACCP), die zorgdragen voor het voedselveilig en hygiënisch produceren. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke bevoegde instellingen, zoals de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ons eigen gecertificeerde laboratorium monitort bovendien continu het hele productieproces, van grondstof tot eindproduct. Zo kunnen we leveren wat we graag willen: een hoge, constante en gewaarborgde kwaliteit.

Proefdiervrij

Al onze voedingen zijn proefdiervrij. Om de gewenste kwaliteit te krijgen werken we samen met diverse universiteiten, vaste leveranciers en kennels en catteries, waar honden en katten onze voedingen in een huiselijke omgeving kunnen beoordelen. Dat levert ons waardevolle gegevens op, bijvoorbeeld over het effect van de voeding op de vacht en de smakelijkheid.

Geen concessies

De jarenlange relatie met onze leveranciers resulteert in een goede en betrouwbare samenwerking, waarbij kennisoverdracht belangrijk is voor het ontwikkelen en verbeteren van onze producten. Prins maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige grondstoffen. We doen geen concessies aan de kwaliteit.