Om kinderen al op jonge leeftijd met huisdieren te laten kennismaken introduceert Prins Petfoods via het educatieprogramma Prins & Puck een speciaal lespakket voor basisscholen. Het educatieprogramma Prins & Puck leert kinderen van vier tot en met acht jaar samen met de personages Prins de hond, Puck de poes en hun baasjes Sem en Rose al spelenderwijs met huisdieren om te gaan. Naast filmpjes op YouTube hebben Prins & Puck een interactief lespakket voor groepen 1 tot en met 4 van de basisschool.

Week van het Huisdier

Het gratis te bestellen pakket bestaat naast digitaal materiaal uit leskranten, werkbladen, het Prins & Puck Huisdierenspel, een voorleesboek en voor elke leerling een Dierenvriendenboekje. Scholen kunnen hiermee zelf in een handomdraai de Week van het Huisdier organiseren.

Thema’s

De thema’s van het lespakket zijn:

  • Een dier in huis
  • Bewegen en spelen
  • Voeding
  • Gedrag en communicatie
  • Verzorging

Een school kan een week lang iedere dag een thema behandelen, maar het is ook mogelijk om de lessen over meerdere weken te spreiden. Meer informatie? Klik dan hier om de leskrant te bekijken. Ook kun je meer informatie vinden op de Prins & Puck website. Via de button hieronder kun je het lespakket bestellen.

Bestellen

Verrassing in de winkel 

Als een school het lespakket bestelt, neemt Prins contact op met de dierenspeciaalzaak in de buurt of er interesse is voor het organiseren van een Prins & Puck (mid)dag in de winkel. De leerlingen van de school krijgen dan een brief met informatie over dit evenement, zoals locatie en datum, waar ze zelf met hun ouders of verzorgers naartoe kunnen. Ook krijgen ze een voucher waarmee ze dan in de dierenspeciaalzaak een Prins & Puck verrassing kunnen ophalen.  

Ook interessant: