Herfstbingo: plezier voor kind én dier! Bomen kleuren oranje en bladeren vallen op de grond, de herfst is weer in volle gang. De herfst biedt veel mogelijkheden om eropuit te trekken. Wij geven je in dit artikel leuke tips voor herfstactiviteiten.

Download onze gratis herfstbingo + bladerentekening

Het is heerlijk om in de herfst in het bos te wandelen. En met onze gratis herfstbingo wordt deze wandeling nog leuker! Kinderen kunnen dan al zoekend het bos verkennen. Zo leren ze spelenderwijs meer over de natuur om hen heen. En je viervoeter? Die geniet van een heerlijke wandeling! Na de wandeling kunnen jullie aan de slag met alle herfstblaadjes die jullie gevonden hebben. Deze blaadjes kun je gebruiken om een prachtige herfsttekening van een hond te maken. Op de achterkant van de herfstbingo vind je de instructies. Veel plezier!

Download onze herfstactiviteiten

Honden uitlaten in de herfst: enkele gevaren!

Wist je al dat herfstige dagen ook enkele gevaren meebrengen voor je hond? Honden kunnen namelijk erg ziek worden van het eten van kastanjes en eikels. Zij kunnen hier buikpijn en diarree van krijgen of gaan braken. Bij het eten van grote aantallen kan jouw hond zelfs doodziek worden. Naast kastanjes en eikels, zijn ook paddenstoelen in overvloed te vinden tijdens de herfst. Maar deze zijn gevaarlijk voor je hond als die er een hapje van wilt nemen. Het is moeilijk te herkennen welke paddenstoelen giftig zijn en welke niet, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Houd tijdens het honden uitlaten je hond goed in de gaten en neem het zekere voor het onzekere en laat hem geen paddenstoelen eten. Denk je dat je hond misschien iets opgegeten heeft tijdens de wandeling? Neem dan contact op met de dierenarts voor advies.

Klaar met de herfstbingo?

Zijn jullie klaar met de bos bingo en de bladerentekening? Hier vind je nog meer leuke spelletjes voor kind en dier.

  • Voor katten die alleen in huis leven, kun je de herfst mee naar binnen brengen door buiten spannende luchtjes voor ze te verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan herfstbladeren om aan te ruiken of mee te spelen. Of creëer een indoor herfststorm voor je kat door binnen eens wat  droge herfstblaadjes rond te laten dwarrelen!
  • Tijd voor boomgymastiek! Durft jouw hond op de stronk van een omgezaagde boom te gaan zitten? Met zijn voorpoten op een boomstam te gaan staan? Onder een grote tak door te kruipen? Of over een op de grond liggende stam heen te lopen? Je kunt je hond in het begin helpen en begeleiden met behulp van een brokje. Pas daarbij wel op dat de hond zich niet al te veel op lekkers richt, want dan kan hij vergeten waar hij zijn poten neerzet en misstappen.
  • Herfstbladpret: niets mooiers dan bergen herfstbladeren! Je kunt die gebruiken om het speeltje van je hond in te verstoppen. Doe daarbij alsof je op meerdere plekken wat verstopt. Je hond moet dan echt zijn neus goed gebruiken om de juiste verstopplek en zijn speeltje te vinden. 
  • Zelf hondenspeelgoed maken: een spookje! Heb je een Chihuahua? Dan maak je een klein spookje. Een Duitse Dog? Ga dan voor grote spook. Het leuke aan een speeltje maken is dat je het volledig af kan stemmen op jouw dier. Kies zelf leuke kleuren of pimp je spookje op. Het is helemaal aan jou. Je vindt hier de instructies. 

Smikkeltip

Krijg jij in de herfst ook zo'n zin warme chocomel? Honden en katten mogen geen chocola eten en kunnen buikpijn krijgen van melk, maar voeg als het buiten kouder wordt gewoon eens een klein scheutje warm water aan hun eten toe. Dan smaakt het nog lekkerder! 

Ook interessant: