De inschrijving voor de Dutch Pet Awards is 7 september 2017 geopend. De zes awards worden toegekend aan bedrijven en personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de huisdierensector.

De uitreiking vindt plaats tijdens het nieuwe evenement Dutch Pet Conference & Awards op maandag 20 november in Studio21 in Hilversum, waar Prins ook aanwezig zal zijn.

Categorieën

De Dutch Pet Awards worden uitgereikt in zes categorieën. Een daarvan is ‘Dierenspeciaalzaak van het Jaar’. ‘Deze verkiezing was al jaren een vast onderdeel van de brancheborrel tijdens het huisdierenevenement Animal Event’, aldus Gijs Bartels, organisator van zowel de Dutch Pet Conference & Awards als Animal Event. ‘We meenden dat dit waardevolle netwerkmoment in combinatie met de bekendmaking van de Dierenspeciaalzaak van het Jaar een eigen platform verdiende. Vanuit deze behoefte zijn de Dutch Pet Awards ontstaan. Tijdens een gala-avond vol topentertainment reiken we ook vijf nieuwe awards uit.’

Awards

Naast een award voor beste dierenspeciaalzaak zijn er awards voor de categorieën Dierenartspraktijk, Innovatie (nieuwe, eigentijdse en innovatieve producten), Aanstormend Talent (diergerelateerde leerlingen/studenten), Keten en Product (mede gekozen door het publiek). Het winnen van een award genereert veel publiciteit en geeft erkenning. Kandidaten kunnen zich aanmelden via de website. In enkele categorieën kunnen klanten of relaties ook kandidaten voordragen. Meer informatie over de beoordelingscriteria en inschrijven is te vinden via www.dutchpetawards.nl

Jury

Een deskundige jury beoordeelt alle inschrijvingen en voordrachten en maakt begin november drie nominaties per categorie bekend. Op de gala-avond volgt de bekendmaking van de winnaars. De jury bestaat uit Manon de Kort (HAS Hogeschool), Atjo Westerhuis (EduPet Education), Dr. Maria Groot (Wageningen University & Research), Rony Doedijns (Raad van Beheer op Kynologisch Gebied), Marinus Pannevis (Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren), Dirk Willink (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde), Maarten den Heijer (ABN-AMRO) en Dennis Cordes (oud-general manager en creatief strateeg).

Pet Conference

Voorafgaand aan de Dutch Pet Awards op 20 november in Studio21 in Hilversum vindt de Dutch Pet Conference plaats. In de bekende tv-studio’s zijn er dan diverse lezingen en workshops, waarbij onder anderen topsprekers Björn Kuipers, Carl van Dyck en Eduard de Wilde hun opwachting maken. 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de Dutch Pet Conference en Dutch Pet Awards op www.dutchpetconference.nl, via deze website is het ook mogelijk kaarten te bestellen.