Bij Prins doen we graag alles in eigen huis. Zo regelen we voor bijvoorbeeld onze verpakkingen en video’s graag zelf onze eigen foto- en filmmodellen. ‘Gewone’ honden en katten, die voor ons heel speciaal zijn!

De viervoeters die bij ons in beeld komen zijn vaak van onze collega’s of klanten. Soms schrijven we een modellenwedstrijd uit.

Hier letten we op…

Soms krijgen we opmerkingen dat een dier niet zo typisch is voor zijn ras, dat er een kleur niet helemaal goed is of er een vlekje verkeerd zit. Maar wij zoeken niet per definitie naar de mooiste of meest perfecte hond of kat, maar naar een dier dat het best past bij de voeding of het doel dat wij graag in beeld willen brengen. Die net dat ene sprankeltje of die ene eigenschap heeft. Dat kan een rashond of raskat, maar ook een kruising zijn. Wij zijn er voor alle honden en katten. Iedereen is welkom bij Prins, of je nu een stamboom hebt of van de straat komt.

…dit vinden we belangrijk

Onze fotomodellen hoeven dus niet per se aan alle schoonidealen te voldoen, maar wat we wel heel belangrijk vinden zijn gezondheid en lichaamsconditie: niet te dik, niet te dun en goed in vacht. Minstens zo belangrijk vinden we de uitstraling: dieren die voor ons poseren moeten lekker in hun vel zitten. Voor modellenwerk moet een dier zich thuis voelen voor de camera, tegen flitslicht kunnen en op enige afstand van je eigenaar in een vreemde omgeving met onbekende mensen kunnen werken. Thuis poseren is heel wat anders dan in een studio!

Wij zijn er voor alle honden en katten!

Welzijn staat voorop

We nodigen vaak meerdere modellen uit om voldoende keuze te hebben. Want hoe fotogeniek een dier ook kan zijn, alles hangt af van de vorm van de dag. Als het dier zich tijdens de fotoshoot niet op zijn gemak voelt, kan het gebeuren dat we de sessie moeten afbreken en/of de gemaakte foto’s voor het beoogde doel niet bruikbaar zijn. We hebben bij Prins kwaliteit en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan en vinden dat zowel het product als het dier goed tot hun recht moeten komen.

Het luistert nauw…

Zelfs als het fotomodel zich perfect gedraagt kan er iets misgaan. Het kan zijn dat de technische kwaliteit van de gemaakte beelden net niet optimaal is en een stukje van de hond of kat net iets te donker, te licht of onscherp blijkt. Of dat het dier toch net niet helemaal poseerde in de gewenste houding. Een staart iets te hoog of te laag… het lijkt een detail, maar luistert toch erg nauw als de hond of kat helemaal op dat ene plekje op de verpakking moet passen. Vaak kunnen we de gemaakte foto’s dan wel voor andere uitingen gebruiken, als dat van pas komt.

Topmodellenwerk

Het is fijn als een fotomodel op het juiste moment kan zitten, liggen, staan en lopen terwijl hij daarbij ook nog eens een beetje leuk in de camera kijkt. Maar soms komt er meer bij kijken, zoals je in dit filmpje ziet: eerst blijven liggen in en dan op het juiste moment opstaan uit de mand, voorwerpen aandragen en aan iemand afgeven of juist op een bepaalde plek laten vallen, in de juiste volgorde blaffen en een poot geven, op de juiste plek achter iemand aan lopen of in een rijdende auto iets vasthouden terwijl je uit het raampje kijkt. Voor deze aaneenschakeling van vaardigheden en handelingen moet je echt heel goed getraind zijn.

Schuilt er in jouw dier een model?

Houd onze Facebookpagina in de gaten, want daar plaatsen we vaak oproepjes als er dieren voor modellenwerk nodig zijn. Of je kunt je dier vast via www.prinspetfoods.nl/inschrijving-prins-modellen aanmelden. Dan nemen wij contact met je op als we denken dat je hond of kat ergens van pas kan komen.

En wat schuift dat?

Rijk word je niet van modellenwerk voor Prins. Wij bieden jou en je viervoeter een klein cadeautje, een leuke ervaring en, als je dier daadwerkelijk voor Prins in beeld komt, natuurlijk eeuwige roem!