Dieren zijn recht door zee, er zit geen tweede laag of een verstopt deurtje. What you see is what you get. Altijd blij als je thuiskomt, altijd in voor een avontuur, altijd liefde willen geven... Een vriend voor het leven. Eerlijk en puur. Natuurlijk heb ik mensen-vrienden, maar ik kan oprecht zeggen dat bijvoorbeeld Guus mijn paard of Joep mijn hond mijn beste maatjes zijn.

Ik ben opgegroeid met dieren

Vroeger had ik konijnen en een hond. Een klein bruin poedeltje, zijn naam was Juppie. Eén ding wist ik zeker: als ik later groot ben, woon ik het liefst op een boerderij. En zo gedroomd, zo gedaan. Kippen, konijnen, katten, honden en een paard. En ik houd van ze allemaal.

Ook mijn kinderen groeien op met dieren

Mijn kinderen groeien dus ook op met dieren en ik leer ze goed voor ze te zorgen. Ana Sofia is misschien wel de grootste dierenvriend van de familie. Laatst was onze oudste kip overleden. Haar naam was (waarom weet ik niet) Speelgoed. Ana Sofia was ontroostbaar. Ze heeft van een schoenendoos een kistje gemaakt. Vol met brieven en tekeningen waar de hele kippenfamilie op stond en leuzen zoals 'Vaarwel Speelgoed, ik zal je missen'. We hebben met een hele ceremonie de kip een plek gegeven in de tuin. Hoe zielig ik het ook vond dat Ana zoveel verdriet voelde voor onze kip, hoe trots ik ook was dat mijn kids zoveel liefde voor dieren in zich hebben. Zelfs onze kip krijgt een waardig afscheid.

Mijn eerste baby

Onze bordercollie Spot is een slimmerik. Het was mijn eerste 'baby'. Spot heeft alles zien gebeuren. Eerst toen Isabella werd geboren. Toen de tweeling. En in de tussentijd zoveel andere nieuwe harige huisgenoten. Spot keek dan weer met een schuin hoofd en een kwispelend staartje naar de nieuwe aanwinst. Alles wat komt aanlopen mag blijven. Alles wat “zielig” is, word geadopteerd. Hierboven op de foto zie je ons asielkatje Cookie. En wat is hij opgefleurd bij ons, het gaat nu heel goed met Cookie.

Mijn leven is dieren

En iedere dag ben ik dankbaar voor wat ze mij en mijn gezin geven. Zorgen, liefde voelen en verantwoordelijkheid. Een prachtige levensles waar iedereen wat aan heeft.

Ook interessant: