Lies Verkade en Wil Mulders treden per 1 februari 2021 terug als directie van Prins Petfoods om plaats te maken voor een nieuwe generatie. Ze blijven als aandeelhouder en adviseur aan het familiebedrijf verbonden. De dagelijkse directievoering gaat over naar Mariska van Gelder, Marlou Mulders en Gertjan Willems.

Binnen de gezamenlijke algemene bedrijfsvoering is Marlou Mulders commercieel eindverantwoordelijk. Mariska van Gelder is eindverantwoordelijk voor experience-concepten als het dierenwelzijnscentrum Prins Plaza en het Prins Bezoekerscentrum en Gertjan Willems voor operations, development en educatie.

Merkpijlers

Prins is volop in ontwikkeling en bouwt flink aan de drie merkpijlers van het bedrijf: Producten, Educatie en Experience. De nieuwe directie is ook verantwoordelijk voor de educatieve labels die Prins de afgelopen jaren in de markt zette, zoals Edupet Education, de Martin Gaus Academie, de Katten Academie en de Konijnen Academie. Dit jaar komen daar de Herpeten Academie en de Paard Academie bij.

Derde generatie

Dirk Johannes Verkade, oprichter van Prins in 1963, legde samen met de huidige directie een stevige basis voor de kernwaarden die het bedrijf dagelijks uitdraagt: door het delen van kennis het welzijn van huisdieren verhogen, kwalitatief hoogwaardige 100% natuurlijke honden- en kattenvoedingen maken en huisdiereigenaren en -professionals inspirerende ontmoetingsplaatsen bieden. Zijn kleindochter Mariska van Gelder is derde generatie die aan het roer van het bedrijf komt te staan.

Trots

Lies Verkade en Wil Mulders hebben Prins ruim twintig jaar geleid. ‘Het is tijd om het stokje over te dragen’, vinden ze. ‘De afgelopen decennia hebben we vol trots mogen meebouwen aan de groei van het merk en het op de kaart zetten van de pijlers voeding, educatie en beleving. Het is een weloverwogen keuze om nu deze stap te maken. We hebben er samen met de familie alle vertrouwen in dat de nieuwe directie Prins naar een nóg hoger niveau kan tillen.’

De nieuwe directie van Prins: van links naar rechts Gertjan Willems, Mariska van Gelder en Marlou Mulders.

Afbeelding: De nieuwe directie van Prins: van links naar rechts Gertjan Willems, Mariska van Gelder en Marlou Mulders.

Ook interessant: