Nieuw van Prins: Prins ProCare Sport-Life Excellent, een geperste brokvoeding speciaal voor honden die naast de gebruikelijke dagelijkse beweging een paar keer per week flink sporten.

De voeding is geschikt voor honden die topprestaties moeten leveren met een gemiddelde activiteitsduur, zoals werkhonden of honden die sporten als canicross en agility beoefenen. De lancering van Prins ProCare Sport-Life Excellent vindt plaats op Animal Event, het grootste dierenfestival van Nederland op 4, 5 en 6 mei in Hilvarenbeek.

SpierconditiePrins ProCare Sport-Life Excellent

Prins ProCare Sport-Life Excellent heeft als nummer 1 ingrediënt kip en kalkoen, van nature rijk aan eiwitten die bijdragen aan de groei en instandhouding van de spiermassa en een goede spierconditie. De toegevoegde zalmolie is rijk aan omega 3-vetzuren, die onder meer een gezonde vacht en het leervermogen ondersteunen.

Energiegehalte

Met 32 procent eiwit, 22 procent vet en een energiegehalte van 4380 kcal per kilo voeding kan Prins ProCare Sport-Life Excellent ook geschikt zijn voor honden die moeite hebben op gewicht te blijven en voor drachtige en zogende honden. Een voeding met meer eiwitten, vetten en energie is echter niet per definitie beter, het ligt er maar net aan wat de hond in kwestie nodig heeft. Het Prins CareTeam, bereikbaar via advies@prinspetfoods, 0318-524245 en de chat op onze website, geeft gratis voedingsadvies op maat.

Minder maagbelasting

Geperste brokvoeding is zeer geconcentreerd en heeft daardoor minder volume, waardoor de porties in vergelijking met krokante brokken kleiner zijn. Dat zorgt voor een lagere maagbelasting en dat is ideaal voor actieve honden. Daardoor past een geperste voeding als Prins ProCare Sport-Life Excellent vaak beter bij sporthonden dan een krokante voeding.

Topsport

Prins ProCare Sport-Life Excellent is via de dierenspeciaalzaak te koop. Van topfit tot topsport: voor iedere activiteit biedt Prins nu een passende voeding. Naast sporten met een gemiddelde activiteitsduur zijn er sporten met een explosief of juist langdurig karakter. Voor de supersprinters als windhonden, en de echte duursporters als sledehonden, werkt Prins aan een lijn professionele sportvoedingen, ontwikkeld en getest in samenwerking met professionals.