Prins doet een proef waarbij we sledehondeneigenaren volgen tijdens trainingen en wedstrijden. De eigenaren voeren hun honden Prins ProCare Sportlife Performance, een nieuwe geperste brok die helemaal is afgestemd op het leveren van topprestaties. Benjamin Schaap en Nadia Fleming en hun viervoeters maken deel uit van het testteam en doen regelmatig verslag van hun ervaringen en avonturen.

Nu de winter heeft plaatsgemaakt voor de lente, kijken we terug op het afgelopen seizoen en blikken we alweer vooruit op het nieuwe seizoen. Klik hier als je ons vorige blog wilt lezen.

Helaas…

De trainingen die we gedaan hebben in Nederland verliepen voorspoedig. We merkten dat het team sterk was en dat de snelheid er goed in zat. Vandaar dat we in maart naar Zweden zouden vertrekken voor een trainingsstage en aansluitend een wedstrijd. Helaas ging dit op het allerlaatste moment niet door, zodat we ons niet hebben kunnen meten met andere teams.

Nieuwe aanwinst: Frida!

Onze nieuwe aanwinst Frida hebben we voorzichtig geïntroduceerd in het harnas, oftewel het sledehondentuig. Ze had direct door wat de bedoeling was en liep zeer geconcentreerd mee in het team. Erg positief om te zien en zeker voor het komend seizoen is Frida een aanwinst voor het team.

Eowyn, onze snelle leidhond, hadden we laten dekken door een heel mooie reu uit Duitsland. Een combinatie die er ook op papier erg goed uitzag. Helaas bleek bij de echo dat Eowyn leeg was, dus dit jaar hebben we helaas geen pups.

Afbouwen en vooruitkijken

Op dit moment bouwen we de kartrainingen rustig af. We blijven trainen met de kar zolang de temperaturen dat toestaan. We zijn verder weer begonnen met lange groepswandelingen in het bos, zodat de honden zo min mogelijk spieren en conditie verliezen.

Naast het afbouwen van het afgelopen seizoen blikken we direct ook weer vooruit naar het nieuwe seizoen. We hebben al nieuwe harnassen, die we vorige week gepast hebben, en nieuwe lijnen zijn onderweg. En natuurlijk beginnen we voorzichtig met het plannen van de wedstrijden die we wellicht willen gaan lopen.

Hoe bevalt de voeding?

De test met de nieuwe hoog energie-voeding van Prins loopt zeer voorspoedig. We hebben al enkele malen onze feedback kunnen geven en zijn benieuwd naar de verdere ontwikkelingen. Ook van de andere kennels die meedoen aan het testen van de voeding horen we zeer positieve geluiden!