Zoals elk jaar staat 4 oktober in het teken van Dierendag, maar dit jaar staat de kat in het bijzonder centraal. De makers van de succesfilms De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis slaan opnieuw de handen ineen voor een ode aan onze spinnende vrienden. Op zondag 4 oktober stelen de Nederlandse katten namelijk de show in de bioscoopfilm Poeslief de film.

Nederlands bekendste kat Abatutu (bekend van onder andere De Wilde Stad) roept daarom alle kattenbaasjes van Nederland op om hun leukste, gekste of grappigste kattenvideo’s in te sturen via facebook.com/poesliefdefilm. POESLIEF is op zondag 4 oktober te zien in bioscopen door heel Nederland.

Poeslief de film

Deel je allerleukste kattenvideo!

Alle kattenbaasjes van Nederland kunnen vanaf nu hun leukste kattenvideo uploaden via een chatbericht naar de Facebookpagina van POESLIEF tot zaterdag 15 augustus. Uit alle kattenfilmpjes selecteert een deskundige jury de meest originele, grappige of aandoenlijke filmpjes. Deze zullen te zien zijn in de bioscoopfilm POESLIEF op zondag 4 oktober, vanzelfsprekend van deskundig commentaar voorzien door Abatutu.

Naast de keuze van de jury wordt ook het publiek gevraagd om te stemmen. De video die op 15 augustus de meeste likes op Facebook heeft verzameld krijgt namelijk een gegarandeerde en prominente plek in de film als publieksfavoriet. Alle inzenders (ook degene die niet geselecteerd zijn voor de bioscoopfilm) worden genoemd (kat en baasje) op de aftiteling van de film.

Met de stem van Nicolette Kluijver

Abatutu krijgt ook een stem in de film, niemand minder dan Nicolette Kluijver, groot kattenliefhebber, is te horen in POESLIEF. Nicolette Kluijver over haar rol in POESLIEF: “Ik vind het een hele eer om in de huid te kruipen van de grootste dier-acteur van Nederland. Er gaat een wens in vervulling, ik mag de stem inspreken van mijn held Abatutu.”

En teksten van #DARUM

Dennis Gerritsen, oprichter van #DARUM, heeft een creatieve bijdrage geleverd aan de teksten van Abatutu. Hij laat Abatutu op humoristische wijze de mensenwereld observeren en becommentariëren.

Wij doen ook mee!

Via onze social kanalen roepen we iedereen op om zijn of haar allerleukste kattenvideo te sturen én onze locatie zal het decor zijn van een aantal bijzondere activiteiten voor de inzenders van de leukste of meest bijzondere filmpjes. Houd voor meer informatie onze Facebookpagina in de gaten!