’s Lands bekendste kat, Abatutu, heeft een turbulent jaar achter de rug. Na het enorme succes van zijn eerste eigen film POESLIEF 1, die bekroond werd met een Kristallen Film Award en nu wereldwijd op Netflix te zien is, was hij de afgelopen tijd weer druk bezig met opnames. In de vervolgfilm POESLIEF 2 is Abatutu, samen met mijn neefjes, weer druk op zoek naar filmtalenten om hem op te volgen.

Zijn tweede film gaat feestelijk in première tijdens het Nederlands Filmfestival op 25 september. En Prins is trotse sponsor van deze bijzondere bioscoopfilm!

Een ode aan de kat

Zoals elk jaar stond 8 augustus weer in het teken van Wereldkattendag. Dit jaar was deze dag voor Nederlands bekendste filmkat Abatutu extra bijzonder. Abatutu presenteerde op Wereldkattendag namelijk voor het eerst de trailer van zijn nieuwe film POESLIEF 2. Bekijk hieronder de trailer met naast Abatutu ook vele grappige, onhandige en bijzondere kattenmomenten.

1001 katten in 1 film

Filmkat Abatutu is de bekendste kat van Nederland, die in tal van speelfilms, toneelvoorstellingen en commercials te bewonderen is zoals De Wilde Stad, Poes Poes, Wiplala, Superjuffie, De Matchmaker en POESLIEF 1. Abatutu won in 2019 als eerste dier ooit een oeuvreprijs tijdens het Nederlands Film Festival. 

Naast Abatutu zijn er maar liefst 1000 andere katten te zien in POESLIEF 2. Zonder al deze filmsterren zou de productie van POESLIEF 2 nooit gerealiseerd zijn. Nicolette Kluijver spreekt, net als in POESLIEF 1, de stem in van Abatutu. “Het is geweldig om de stem van Abatutu voor de tweede keer te mogen inspreken. Het is een hele eer om zo’n grote ster mijn stem te geven” aldus Nicolette. Naast Nicolette zijn ook de populaire TikTok talenten @Dreamon04 en Lonneke van Krimpen te horen in POESLIEF 2.

Win bioscoopkaarten

De afgelopen tijd hebben wij bij Prins Abatutu geholpen bij zijn speurtocht naar de leukste kattenfilmpjes. Via onze social media en onze nieuwsbrief hebben wij zijn oproep gedeeld voor nieuw talent. Wil jij al deze leuke kattenfilmpjes gaan bewonderen in de bioscoop? Houd dan onze Facebook en Instagram in de gaten! We organiseren binnenkort een toffe winactie. 

Ook interessant: