Nog nooit eerder in het bestaan van ons bedrijf zijn de prijzen door een schaarste aan goede grondstoffen, transportmiddelen en energie wereldwijd zó sterk gestegen. Daarbij draait het niet om een paar, maar vaak om vele tientallen procenten. Soms zelfs om een historische verdriedubbeling of vervijfvoudiging van de kosten. Dat heeft ook gevolgen voor de producten van Prins.

De ingrediënten van onze brokken, de blikjes voor onze vleesmaaltijden, de houten pallets waarop we alles vervoeren… alles is duurder geworden, en al die kosten worden door onze leveranciers logischerwijs doorberekend. Door verantwoorde keuzes te maken hebben we de impact daarvan kunnen beperken, maar we ontkomen er niet aan dat met ingang van 1 januari 2022 de prijzen van onze voedingen zijn gestegen.  

Kwaliteit boven alles

We zouden de prijs kunnen drukken door bijvoorbeeld te kiezen voor goedkopere grondstoffen van een mindere kwaliteit. Maar dat is niet ‘des Prins’. We willen het beste voor het welzijn van dier, mens en onze omgeving. ‘Kwaliteit boven alles’ is dan ook onze eerste en allerbelangrijkste kernwaarde. Onze 100 procent natuurlijke voedingen moeten verwachtingen overtreffen, geen teleurstellingen veroorzaken. Aan kwaliteit doen we geen concessies.

Hierdoor stijgen de prijzen

Door minder aanbod en dus een slechtere verkrijgbaarheid als gevolg van de pandemie, veranderende wetgeving en het klimaat (denk aan slechte oogsten) zijn de prijzen voor de grondstoffen die we gebruiken zoals vlees en granen enorm gestegen. De prijzen voor bijvoorbeeld oliën zijn in tien jaar nog nooit zo hoog geweest. De productie die door de pandemie in veel landen daalde komt weer op gang, maar kan de vraag niet bijhouden. Dat heeft hogere prijzen tot gevolg.

Investeren in de toekomst

Prins staat niet stil. We blijven investeren in de toekomst. In onze voedingen, maar ook in deskundig personeel en goed materieel. In een eigen gecertificeerd laboratorium, bijvoorbeeld. Ook in een nieuwe pers voor onze geperste brokken, die sinds november in gebruik is en waarmee we de komende jaren weer betrouwbaar kunnen produceren. We werken daarbij zo duurzaam mogelijk door zoveel mogelijk lokale grondstoffen te gebruiken en over te stappen op nog duurzamer verpakkingsmateriaal. Zodat we kunnen blijven doen wat we het liefst willen: het leveren van kwaliteit.

Ook interessant: