Tijdens het International Symposium on Movement & Health for Dogs bij EduPet in Veenendaal werd het boek 'Sporten en bewegen met honden' voor het eerst gepresenteerd. Het boek komt voort uit een brainstormsessie met experts op het gebied van hondensport, gezondheid en voeding. ‘Sporten en bewegen met honden’ biedt een waardevol lees- en naslagwerk voor de geïnteresseerde sporter, recreant en ’gewone’ hondeneigenaar.  

Sporten en bewegen

In het boek ‘Sporten en bewegen met honden’ komen de ervaringen van verschillende experts op het terrein van hondensport en gezondheid samen. Het boek verdiept zich in de verschillende mogelijkheden om te sporten met je hond. Van sport en spel tot aan training en voeding. Er wordt hard gewerkt aan een tweede deel dat zal gaan over de verscheidene diergeneeswijzen, zoals acupunctuur en fytotherapie. Dit deel wordt in 2019 verwacht.

Kennis delen

Al ruim een halve eeuw heeft Prins Petfoods in Veenendaal, producent van voeding voor honden en katten, het delen van kennis hoog op de agenda staan. Dirk Verkade, de oprichter van Prins Petfoods, was vanaf het begin af aan van mening dat Prins als organisatie de verantwoordelijkheid heeft om de aanwezige kennis met huisdiereigenaren te delen. Dit geeft hen de kans om zelf met kennis van zaken de juiste voeding voor de hond of kat te kiezen.

Bestellen

Sporten en bewegen met honden is nu te koop in de Prins webshop voor €24,95.