Prins Petfoods gaat coaches opleiden die bij alle dagelijkse zaken rond huisdieren kunnen helpen. De Prins Health Coach kan onder meer individuele begeleiding en advies geven bij zaken als opvoeding, gedrag, voeding, gezondheid, dierenwelzijn en veiligheid.

De coaches dragen op een zo persoonlijk mogelijke wijze kennis over. Ze helpen huisdiereigenaren de juiste beslissingen te nemen om het welzijn van hun huisdier te optimaliseren en indien nodig tijdig aan te kloppen bij de juiste dienstverleners: preventie door optimale begeleiding. Door zijn/haar brede achtergrond is een coach voor eigenaren een toegankelijke adviseur die extra hulp kan bieden om praktische problemen samen op te lossen.

Familiegevoel

Dierenwelzijn, kennisoverdracht en service komen bij Prins altijd op de eerste plaats. Wij zijn een familiebedrijf en willen graag met dat familiegevoel met huisdiereigenaren omgaan. De Prins Health Coaches spelen daar een belangrijke rol in. Hun inzet draagt bij aan het optimaliseren van de fysieke en mentale gezondheid van hond en kat én de relatie tussen mens en dier.

Opleidingstraject

Binnenkort start een pilot met het opleiden van de eerste Prins Health Coach. Om een breed basisniveau aan kennis te krijgen en te onderhouden, doorlopen alle coaches een opleidingstraject. Daarbij krijgen ze les van diverse specialisten. Iedereen die affiniteit met en kennis van huisdieren heeft en gericht producten van Prins wil kunnen adviseren en verkopen, kan zich voor dit opleidingstraject aanmelden. Denk bijvoorbeeld aan trimmers, gedragsdeskundigen, fokkers, paraveterinairen en medewerkers van dierenspeciaalzaken, dierenasielen en dierenwelzijnsorganisaties die zich graag willen onderscheiden en professionaliseren. Dan volgt een intakegesprek om de basiskennis zichtbaar te krijgen en een selectieprocedure.

Plannen

Het Prins Health Coach project maakt deel uit van een serie plannen waarbij Prins het overdragen van kennis nationaal en internationaal naar een nog hoger niveau wil brengen. Dat gebeurt nu al via het Prins CareTeam, het lesaanbod van EduPet Education en het pas onlangs gelanceerde maar nu al zeer succesvolle EduVet Veterinair Trainingscentrum. Interesse in samenwerken met Prins of de opleiding tot Prins Health Coach? Neem contact op met Ros Nawijn van Prins Petfoods via 0318-524245 of Ros@prinspetfoods.nl