In navolging van Edupet, hét kenniscentrum voor liefhebbers en -professionals in de huisdierenbranche, heeft bij Prins Petfoods in Veenendaal nu ook veterinair trainingscentrum EduVet zijn deuren geopend.

EduVet brengt op unieke wijze een aantal diergeneeskundige activiteiten samen die elkaar versterken, waaronder:

  • Training en nascholing van dierenartsen. Voor bijna en pas afgestudeerde dierenartsen biedt EduVet een speciaal programma om de overstap van universiteit naar praktijk beter te stroomlijnen en praktische vaardigheden met dieren én mensen op te doen. Daarnaast organiseert EduVet diverse vormen van nascholing voor alle dierenartsen.
  • Eerstelijns diergeneeskunde voor gezelschapsdieren, second opinions en budget patiëntenzorg. EduVet is geen gewone dierenkliniek, maar combineert een hoge kwaliteit patiëntenzorg met onderwijs. Daardoor wordt diergeneeskundige zorg ook voor minder vermogende huisdiereigenaren betaalbaar. Niet omdat de behandelingen en producten bij EduVet goedkoper zijn, maar omdat de kosten voor huisdiereigenaren met een beperkt budget kunnen worden gedragen door meerdere partijen: naast de eigenaar zijn dat de cursisten van het trainingscentrum en soms ook een begunstiger.
  • Online advies en apotheek voor gezelschapsdieren. Huisdiereigenaren kunnen via EduVet ervaren paraveterinairen en dierenartsen, voor zover online mogelijk, om advies vragen.  In het verlengde daarvan biedt EduVet een online apotheekservice voor gezelschapsdieren. Ook tijdens consulten ruimen de medewerkers ruim voldoende tijd in voor advies en educatie.

Plusteam

EduVet kent een basisteam, met onder anderen dierenarts Atjo Westerhuis en paraveterinairen Pauline Westerhuis en Eveline Meijer, en een plusteam. Dat plusteam bestaat uit zeer ervaren gast-dierenartsen met een specialisatie in een diersoort of vakgebied, zoals sportdiergeneeskunde en revalidatie, tandheelkunde, acupunctuur en kruidengeneeskunde.

Samenwerken

Voor Prins Petfoods is de opening van EduVet een nieuwe stap in het delen van kennis en ervaring, waarbij het dierenwelzijn altijd centraal staat. In de praktijk kunnen diverse partijen als dierenspeciaalzaken en dierenartsen via kenniscentrum Edupet en trainingscentrum EduVet nauw met elkaar samenwerken. Daar ligt volgens Prins de toekomst: ieder zijn vak, samen sterk.

Meer weten?

Kijk voor alle informatie op www.eduvet.nl