Prins Petfoods is de nieuwe hoofdsponsor van de Triathlon Veenendaal. Het familiebedrijf ondersteunt de komende drie jaar de triathlonorganisatie. De 38e editie van de Veenendaalse triathlon krijgt hiermee voor de komende drie jaren een nieuwe naam: de Prins Petfoods Triathlon Veenendaal.

 “De triathlonorganisatie is bijzonder blij dat Prins Petfoods de Veenendaalse triathlon gaat ondersteunen,” aldus voorzitter Frits Beckerman. “Prins is een Veenendaalse producent van 100% natuurlijke honden- en kattenvoeding met als doelstelling de gezondheid en het welzijn van zowel mens als dier te verhogen. Dat past bij onze wedstrijd, waarin wij atleten uitdagen om een gezonde strijd aan te gaan, met zichzelf en met andere triatleten.” 

Innovatie en mensen

Experience Directeur Mariska van Gelder, kleindochter van de heer Verkade, die begin jaren zestig het bedrijf oprichtte, zegt: “Prins vindt het belangrijk om in de eigen regio aanwezig te zijn en een bijdrage te kunnen leveren aan maatschappelijke projecten, zoals dit initiatief waarbij mensen samen in beweging zijn. Met het ondersteunen van de Veenendaalse triathlon, een landelijk evenement dat al 37 keer is georganiseerd, bereiken we een groot en sportief publiek, want Veenendaal heeft een uitstekende naam in de triathlonwereld. Prins vindt innovatie en aandacht voor gezondheid en beweging belangrijk, voor dieren én mensen. Als ik zie hoe de organisatie zich elk jaar probeert te verbeteren en hoe de organisatie omgaat met de broodnodige vrijwilligers, dan past dat uitstekend bij de visie van Prins.”

Familie 

Erik Ariesen, bestuurslid Sponsoring bij de Stichting Triathlon Veenendaal: “Een triathlon organiseren is een kostbare aangelegenheid, waarbij sponsoren noodzakelijk zijn. We zijn enorm blij dat we met Prins Petfoods weer een nieuwe, lokale hoofdsponsor hebben, waarmee we nationaal voor de dag kunnen komen. En we kijken uit naar andere mogelijkheden in de samenwerking met Prins, omdat dit bedrijf meer te bieden heeft dan alleen een financiële ondersteuning. Al bijna zestig jaar leggen drie generaties van de familie Verkade hun ziel en zaligheid in diervoeding. Prins voelt voor alle medewerkers een beetje als familie. Dat gevoel bestaat ook bij de deelnemers en vrijwilligers van onze triathlon: een beetje familie, tenminste voor één dag,” lacht Ariesen. 

Prins Petfoods Triathlon Veenendaal op 28 augustus

De Prins Petfoods Triathlon wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 28 augustus rond sportpark De Groene Velden. Triatleten kunnen kiezen uit een Olympische afstand, een kwart of een achtste triathlon. De jeugd tot 18 jaar kan ook inschrijven voor 1/16e triathlon.

Ook interessant: