Prins Petfoods bouwt onder de naam Prins Plaza in Lelystad aan een groot dierenwelzijnscentrum dat als voorbeeld en nieuwe standaard voor de hele branche kan dienen.

Het delen van kennis met consumenten en dierprofessionals is een de belangrijkste kernwaarden van Prins. Met de recente overname van de Martin Gaus Academie en het Dierenhotel Martin Gaus in Lelystad kunnen wij als familiebedrijf een droom verwezenlijken.

Ontmoetingscentrum

Prins Plaza gaat niet alleen educatie en een goede zorg voor dieren bieden, maar moet ook een ontmoetingscentrum worden waar mensen met een afstand tot arbeidsmarkt de kans krijgen zich te ontplooien en ouderen terechtkunnen om van dieren te blijven genieten. Zo willen wij eenzaamheid voorkomen door ouderen te koppelen aan een huisdier en ze daarbij volledig te ontzorgen door onder meer hulp te bieden bij de voeding en gezondheidscontroles.

Prins Plaza sfeerimpressie

Prins plaza 

Verbouwing

Het centrum zal plaats bieden aan diverse vormen van dierenopvang en faciliteiten op het gebied van gezondheid, welzijn, community en educatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een medisch dierenhotel met revalidatiecentrum, een snuffeltuin, een honden- en kattencafé en sociaal educatiecentrum. Het Dierenhotel Martin Gaus zal hiervoor een gefaseerde verbouwing ondergaan. Het is de bedoeling dat Prins Plaza medio 2021 al een flink eind in de steigers staat.

Optimale combinatie

Prins Plaza maakt het mogelijk de bij de Martin Gaus Academie geleerde theorie bij het dierenwelzijnscentrum in de praktijk te brengen. Zo kunnen dierprofessionals in opleiding theorie en praktijk optimaal met elkaar combineren.