De Prins Protection-lijnen voor de hond en alle geperste puppy-voedingen bevatten vanaf nu probiotica. Probiotica zijn goede bacteriën die van nature voorkomen in een goede darmflora. Wij vertellen je hier graag meer over! 

Darmflora

De spijsvertering wordt ondersteund door de bacteriën die in de darm aanwezig zijn, dit noemen we de darmflora. De darmflora van je hond is erg belangrijk. In de darmen worden de voedingstoffen verteerd en opgenomen. Extra darmondersteuning kan je hond hiermee helpen!

Als de darmflora niet in balans is, dan kan je je voorstellen dat de vertering ook niet optimaal kan verlopen. Extra belangrijk dus om het dier de juiste ondersteuning te geven voor de darmflora. In de meeste voedingen van Prins vind je al extra darmondersteuning in de vorm van prebiotica, maar ook probiotica kan een gunstige invloed hebben op de darmflora. In de Protection-voedingen voor honden maakten we al gebruik van prebiotica, maar nu zijn ze nog extra verrijkt met probiotica!

Wat is prebiotica?

Prebiotica zijn natuurlijke voedingsvezels zoals chicorei en Fructo-Oligo-Sacchariden (FOS), die een positief effect hebben op de groei van gunstige darmbacteriën en zorgen voor een gezonde darmflora. Prebiotica zijn wat anders dan probiotica. Prebiotica zijn niet-verteerbare voedingsvezels die de darmflora stimuleren en daardoor de gezondheid ondersteunen. Probiotica zijn levende micro-organismen die bijdragen aan een goede darmflora. Prebiotica zijn een voedingsbron voor probiotica. 

En probiotica dan?

In de darmen zitten duizelingwekkend veel bacteriën die een dier helpen gezond te blijven. Deze organismen helpen met het verteren van voedsel en beschermen tegen ziekteverwekkers. Probiotica zijn levende bacteriën die een positief effect op de gezondheid kunnen hebben. Om de natuur een handje te helpen als dat nodig is, hebben we onze aan Protection-voedingen voor de hond Bacillus subtilis toegevoegd. Deze bacteriën zijn inactief in de voeding en komen pas in het darmstelsel in actie. Bacillus subtilis biedt ondersteuning door in de dikke darm zuurstof te gebruiken. Daardoor kunnen goede bacteriën die geen zuurstof nodig hebben beter groeien en krijgen ziekteverwekkers juist minder kans.

 

Tip: De Prins Protection voeding voedingen zijn ook goed af te wisselen met diepvries vers vlees, wat ook een gezonde werking heeft voor de darmflora. Doordat het vlees niet verhit is blijven de goede bacteriën in de voeding behouden.