Prins Petfoods gaat samenwerken met VIP dogs, een opleidingstraject voor psychosociale hulphonden. Deze bijzondere hulphonden kunnen voortaan rekenen op de 100% natuurlijke voeding en kennis van Prins en op advies en begeleiding van het Prins CareTeam.

Psychosociale hulphonden kunnen ondersteuning bieden bij eet- en angststoornissen, PTSS of autisme. Ze zorgen dat mensen weer uit huis durven gaan, een gezond dag- en nachtritme ontwikkelen, verantwoordelijkheid nemen en letterlijk in beweging komen. De VIP dogs spelen zo een enorm belangrijke rol in het leven van hun eigenaren en zijn echt maatjes voor het leven. 

Samenwerking

Het opleiden en trainen van de VIP dogs gebeurt via Kynologisch Instituut vanuit ’t Hart en Stichting Animal4Health, onderdelen van Hond-Kat. Omdat een goede verzorging en ondersteuning van hulphonden van groot belang is, zocht het VIP traject de samenwerking met Prins voor onder meer voeding, begeleiding en educatie. Beide partners delen een grote passie voor dieren, zetten zich graag in voor het verbeteren van het dierenwelzijn en kijken uit naar een fijne samenwerking.

Kennis vergroten

‘Het contact met Prins verloopt heel soepel’, zegt Connie van Kynologisch Instituut vanuit ’t Hart. ‘Het blijkt dat we vooral ook veel voor elkaar kunnen betekenen om de kennis over en het begrip voor de psychosociale hulphond te vergroten. Bijvoorbeeld door samen met Edupet, het educatielabel van Prins, te kijken naar mooie manieren om de dierenbranche over de mogelijkheden van ons traject te informeren.’

Geluk en veiligheid

De afkorting VIP groeit tijdens het opleidingstraject met de psychosociale hulphond mee en staat eerst voor een Very Important Puppy in opleiding en vervolgens voor een Very Important Proces, waarbij een gecertificeerde hulphond waar nodig en op maat zijn begeleider ondersteunt. Onderzoeken tonen aan dat die hulp, die de hond als het nodig is ook ’s nachts na bijvoorbeeld een nachtmerrie kan bieden, bijdraagt aan de aanmaak van hormonen die depressie tegengaan, angst verminderen en zorgen voor een groter gevoel van geluk en veiligheid. 
 

Ook interessant: