Prins doet onderzoek naar de optimale ondersteuning voor de echte sporters onder de honden. We zijn eind 2016 gestart met een proef waarbij we sledehondeneigenaren zullen volgen tijdens trainingen en wedstrijden. De eigenaren gaan hun honden de nieuwe Prins ProCare Sport-Life Excellent voeren. 

Prins ProCare Sport-Life Excellent is een geperste hondenbrok die 32 procent eiwit en 22 procent vet bevat. Het hoge vetpercentage is belangrijk om te kunnen voldoen aan de hoge energiebehoefte van actieve sporthonden. Daarnaast bevat deze voeding L-carnitine, taurine, vitamine C en E voor een optimale functionering van de hartspier. De ingrediënten chondroïtine en glucosamine bieden actieve honden ondersteuning bij het behoud van soepele spieren en flexibele gewrichten.

Unieke toevoeging

Een unieke toevoeging zijn de Schüssler celzouten. Celzouten zijn lichaamseigen stoffen die belangrijk zijn om lichaamscellen van bouwstoffen te voorzien en goed te kunnen laten functioneren. Elk celzout heeft zijn eigen functies binnen het lichaam. De celzouten die zijn toegevoegd aan Prins ProCare Sport-Life Excellent spelen onder meer een belangrijke rol bij de spierfunctie en het voorkomen van verzuring van het lichaam. Daarnaast bevat de voeding kruiden die voor een optimale werking van de celzouten zorgen.

Populair

Hondensporten zijn de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Denk bijvoorbeeld aan agility, bikejoring, canicross, dogdance, treibball en windhonden- en sledehondenrennen. Dat mensen actief zijn met hun hond is een goed teken, want lichaamsbeweging kan helpen overgewicht bij viervoeters tegen te gaan. Maar liefst de helft van alle honden in Nederland heeft namelijk overgewicht of lijdt zelfs aan obesitas! 

Lichaamsbeweging kan helpen overgewicht bij viervoeters tegen te gaan.

Elke hond is anders

De voedingsbehoefte is niet voor elke sporthond hetzelfde. Wat een hond nodig heeft, hangt af van de duur, afstand en intensiteit van de activiteit. Honden die actief zijn in de sprintsport, zoals windhonden, hebben een voeding met een relatief hoog koolhydraatgehalte nodig. Dat levert ze de snelle energie om een race te kunnen rennen. Honden die actief zijn in een duursport die om uithoudingsvermogen vraagt, zoals sledehonden, hebben juist een relatief hoog vetgehalte nodig. Dat zorgt voor de brandstof om lange afstanden te kunnen afleggen. In vergelijking met mensen kunnen honden vet veel beter als energiebron gebruiken. 

Inzicht

De meeste sporthonden vallen qua voedingsbehoefte over het algemeen eigenlijk tussen de windhonden en de sledehonden in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan honden die agility, flyball of canicross beoefenen. Ook hier zit echter weer veel variatie in de duur, afstand en intensiteit van deze sporten, en dus ook in de voedingsbehoefte. Het is erg belangrijk dat sporthonden de juiste voeding krijgen. Met ons onderzoek willen we hier graag meer inzicht in krijgen om zo met onze nieuwe voeding Prins ProCare Sport-Life Excellent sporthonden optimaal te kunnen ondersteunen en begeleiden. Zo kunnen we ook op dit gebied met kennis, advies en een goede voeding een optimale ondersteuning bieden!