Vers van de pers! In één dag tijd maken we bij Prins met behulp van verschillende grondstoffen een complete brok die, nadat alle nodige kwaliteitscontroles zijn uitgevoerd en het verpakken heeft plaatsgevonden, ongeveer een week later klaar is voor transport naar onze klanten.

Wij geven je graag een kijkje in onze keuken!

Kwaliteit

Als GMP+ gecertificeerde producent moeten bij Prins niet alleen de grondstof, maar ook de leverancier en het vervoer voldoen aan de eisen van de GMP-norm. GMP staat voor Good Manufacturing Practice, een kwaliteitssysteem dat onder meer de voedselveiligheid garandeert. Alle gebruikte grondstoffen zijn van een kwaliteit die vergelijkbaar is met die van producten voor menselijke consumptie.

Altijd vers

Een medewerker kwaliteitscontrole kijkt of de bij ons aangeleverde grondstoffen aan alle gestelde eisen voldoen. Pas als de lading akkoord is, mag de grondstof worden gelost en in de voorraadhal worden opgeslagen. Door een strak voorraadbeheer zoals het aanhouden van een minimale voorraad, het inkopen naar behoefte en het First In First Out-systeem zijn de voorraden altijd vers.

Receptuur

We werken met vaste recepturen. De computer rekent daarbij per recept de benodigde hoeveelheden grondstoffen uit. Als alle grondstoffen zijn goedgekeurd, kan het productieproces beginnen. Daarbij valt altijd te achterhalen welke grondstoffen in welke zak terecht zijn gekomen.

Eindcontrole

Na de productie worden de brokken opgevangen in een ‘big bag’ en in de opslagruimte klaargezet om verpakt te worden. Direct gaat er een monster naar ons eigen laboratorium voor diverse analyses. Als het totale product door de kwaliteitscontroleur is goedgekeurd, wordt de betreffende partij vrijgegeven voor verpakking. Iedere zak krijgt een stempel met de productiedatum en batchcode van de partij. Pas dan mogen onze producten het pand verlaten.