Environmental respect is een van onze kernwaarden, oftewel een van belangrijkste waarden waar we als organisatie naar streven. Wij maken graag verantwoorde keuzes voor het welzijn van mens en dier, gaan op een respectvolle manier om met onze omgeving en staan voor een verantwoorde en duurzame levenswijze.

Allereerst maken we natuurlijk hoogwaardige en volledig uitgebalanceerde honden- en kattenvoedingen. Allemaal volgens de zwaarste kwaliteitsnormen en 100% natuurlijk, zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en proefdiervrij.

Minder verpakkingsmateriaal

Op onze geperste brokvoedingen zijn we extra trots. Omdat alle voedingsstoffen bij elkaar zijn geperst en er geen lucht in deze brokken zit, nemen geperste brokken minder ruimte in. Voor 15 kilo geperste brokvoeding gebruiken we hetzelfde formaat zak als voor 10 kilo krokante brokvoeding, en in een 2 kilo-verpakking krokante brok past 3 kilo geperst. Dat scheelt ongeveer 30 procent aan verpakkingsmateriaal!

Voor geperste brokken is veel minder verpakkingsmateriaal nodig!

Minder energie en transport

Doordat geperste brokken op een lagere temperatuur worden bereid dan krokante brokken, besparen we met onze geperste brokvoedingen energie. Bovendien passen er meer kilo’s geperste brok op één pallet, waardoor er minder transport nodig is.

Hergebruik

We werken bij Prins niet langer met plastic, maar met papieren tasjes en bedenken een leuk nieuw leven voor onze verpakkingen. Zo is de Prins Cadeaubox te hergebruiken als spelletjesdoos en laten we tijdens de workshop ‘Prinsheerlijk’ zien dat er allerlei leuke oefeningen te bedenken zijn met lege zakken en dozen.

Milieuvriendelijk

Bij ieder pand heeft Prins een elektrisch oplaadpunt voor auto’s van medewerkers en bezoekers: ook op deze manier willen we graag ons groene hart laten zien en proberen een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Of moeten we zeggen: pootafdruk?