Prins werkt als Nederlands bedrijf graag zo lokaal als mogelijk is. Zo doen we veel samen met de sociale werkplaats in Veenendaal, schakelen we voor onderhoud en techniek bedrijven uit de regio in, worden onze verpakkingen gemaakt in de EU en komen vlees, gevogelte en vis in onze voedingen zoveel mogelijk uit West-Europa van leveranciers die we goed kennen en vertrouwen.

Hieronder hebben we voor je op een rijtje gezet waar de dierlijke eiwitten die we voor onze geperste brokken gebruiken vandaan komen:

  • Kip/gevogelte

Kip en gevogelte als kalkoen zijn twee van de meest gebruikte dierlijke ingrediënten in onze voedingen. Het vlees is rijk aan eiwitten, het spiervlees en het karkas vormen een goede calciumbron en ingewanden als hart, longen, lever, maag en nieren leveren ook vitaminen en mineralen. We gebruiken voornamelijk kip en kalkoen uit Nederland en Duitsland.

Goed om te (w)eten

De dieren die we in onze voedingen gebruiken komen van geregistreerde slachterijen die op de lijst staan van gecontroleerde en door dierenartsen goedgekeurde locaties. Dat vinden we in het kader van het dierenwelzijn heel belangrijk!

  • Eend

Eend is een eiwitbron waar veel dieren waarschijnlijk nog niet mee in aanraking zijn geweest. Dat maakt de kans op een overgevoeligheidsreactie klein.  We gebruiken voornamelijk eend uit Nederland en Duitsland.

  • Lam

Lam is een bron van eiwit en wordt voornamelijk ingezet voor dieren met huid-, vacht- of maagdarmproblemen. Prins gebruikt lam uit Noorwegen.

  • Haring

Haring bevat veel omega 3-vetzuren die de huid- en vachtconditie bevorderen, ontstekingsremmend werken en belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel bij jonge dieren. De haring die we gebruiken komt uit de Noorse Zee.

Goed om te (w)eten

Prins gebruikt duurzaam gevangen haring met het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC). Dat is een keurmerk voor duurzame visserij, waarbij zo min mogelijk schade wordt toegebracht aan het leven in de zee.

Vraag maar raak!

Drie van de vijf consumenten zijn geïnteresseerd in meer informatie over hoe een voeding wordt gemaakt en willen graag weten waar de ingrediënten vandaan komen. Wil jij weten wat we waarom in onze voedingen gebruiken? Vraag maar raak, de voedingsdeskundigen van het CareTeam staan voor je klaar!

Ook interessant: