Prins werkt als Nederlands bedrijf graag zo lokaal als mogelijk is. Zo doen we veel samen met de sociale werkplaats in Veenendaal, schakelen we voor onderhoud en techniek bedrijven uit de regio in, worden onze verpakkingen gemaakt in de EU en komen de granen en groenten in onze voedingen zoveel mogelijk uit West-Europa van leveranciers die we goed kennen en vertrouwen.

Hieronder hebben we voor je op een rijtje gezet waar de granen en groenten die we voor onze geperste brokken gebruiken vandaan komen:

  • Rijst

Rijst is een belangrijke licht verteerbare koolhydraatbron en behoort tot de graansoorten die het minst vaak een overgevoeligheidsreactie geven. Dit sterke, snel in het water groeiende gewas past daardoor goed in een dieet voor gevoelige dieren. We gebruiken rijst uit Italië.

  • Tarwe

Tarwe is onder meer een bron voor glucose en energie en zorgt voor een goede structuur van de voeding. We gebruiken tarwe uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk of Engeland.

  • Mais

Mais heeft dezelfde eigenschappen als tarwe en is rijk aan het essentiële vetzuur linolzuur en aan carotenoïden, in vet oplosbare antioxidanten. We gebruiken uitsluitend mais uit Europa.

Goed om te (w)eten

Prins kiest uitsluitend voor mais en tarwe uit Europa omdat deze niet genetisch gemodificeerd is en omdat we het transport graag zo kort mogelijk willen houden.

  • Sorghum

Sorghum is een belangrijk voedselgewas dat tot de grassenfamilie behoort. Het heeft een lage glycemische index, wat betekent dat de glucose in de koolhydraten die dit gewas bevat langzaam wordt opgenomen in het bloed. Prins gebruikt sorghum uit Frankrijk.

Goed om te (w)eten

Sommige dieren kunnen gevoelig zijn voor granen. Daarom heeft Prins ook graanvrije voedingen waarbij de granen vervangen zijn door koolhydraatbronnen die tot de groenten behoren. 

  • Aardappel

Rauwe aardappel is niet gezond voor honden en katten, maar gekookt is dit belangrijke voedselgewas een voedzame en smakelijke bron van energie. Prins gebruikt aardappel uit Nederland en Duitsland.

  • Erwt

Erwt is een veelgebruikte groente in met name graanvrije voedingen. Het zetmeel in erwten verteert langzaam, waardoor de glucose die erin zit langzaam wordt afgegeven aan het bloed. Dat betekent dat het lichaam steeds een beetje energie krijgt in plaats van een energiepiek. We gebruiken uitsluitend erwt uit Europa, onder andere uit Frankrijk.

  • Tapioca

Tapioca wordt ook wel cassave genoemd. De koolhydraten erin leveren ook vezels die belangrijk zijn voor de gezondheid en beweging van de darm. Voor deze wortelknollen moeten we iets verder van huis: Prins gebruikt tapioca uit Indonesië en Thailand.

Vraag maar raak!

Drie van de vijf consumenten zijn geïnteresseerd in meer informatie over hoe een voeding wordt gemaakt en willen graag weten waar de ingrediënten vandaan komen. Wil jij weten wat we waarom in onze voedingen gebruiken? Vraag maar raak, de voedingsdeskundigen van het CareTeam staan voor je klaar!

Ook interessant: