Word Prins Health Coach! 

Maak werk van je passie

Wil jij huisdiereigenaren begeleiden, adviseren en ondersteunen? Als Prins Health Coach kun je het verschil maken!

Prins Health Coaches helpen eigenaren van honden en katten bij alle dagelijkse zaken, zoals opvoeding, gedrag, voeding, gezondheid, dierenwelzijn en veiligheid. Door de brede achtergrond is een Health Coach een toegankelijke adviseur die extra hulp kan bieden om praktische problemen samen met de huisdiereigenaren op te lossen.

De opleiding gaat regelmatig van start, kijk op deze website voor het eerstvolgende startmoment. Ook is het mogelijk om te starten buiten de kick-off data om.

Als Health Coach ben je hét aanspreekpunt voor de huisdiereneigenaar. Naast je huidige kennis leer je hoe je de honden- of katteneigenaar nog beter kan begeleiden en we nemen je mee in het verbeteren van je verdienmodel. Tijdens de module coaching en de coachday's werken we samen naar extra toegevoegde waarde voor jou of jouw bedrijf.

Vergroot je kennis, een unieke manier om jezelf te onderscheiden!

De voordelen

De Prins Health Coach opleiding biedt meerdere voordelen, waaronder:

 • Je verbreedt en verdiept je kennis over honden en katten
 • Je leert gericht advies, begeleiding en ondersteuning aan huisdiereigenaren te geven
 • Je vormt samen met alle coaches en docenten een netwerk waarin je elkaar versterkt
 • Je kunt passende producten, diensten en services adviseren en aanbieden
 • Je bent herkenbaar als Health Coach met visitekaartjes, kleding etc.
 • Je ontvangt ondersteuning van het Prins CareTeam
 • Je bent zichtbaar als Coach op de Prins website
 • Het Prins CareTeam verwijst waar nodig door naar de lokale Coach voor persoonlijke begeleiding
 • CoachDays: actualiseer je kennis via nascholing

Voor wie?

Iedereen die professioneel actief is in de dierenbranche kan zich aanmelden voor het opleidingstraject tot Prins Health Coach dat binnenkort start. Dan volgt een intake waarbij we alle mogelijkheden bekijken. Als Prins Health Coach word je onderdeel van een groot kennisnetwerk. Kennis waarmee je jezelf kunt onderscheiden!

Meld je aan

Prins Health Coach opleidingstraject

 • Opleidingsduur
  De opleiding duurt circa een jaar en wordt afgesloten met een examen, bekijk hier het volledige lesprogramma.
 • Modules
  Alle modules worden meerdere keren per jaar gegeven. Je kunt hierdoor op meerdere momenten starten met de opleiding of eventueel een module herhalen.
 • Locatie
  De modules bestaan naast praktijklessen bij Prins in Veenendaal veelal uit zelfstudie en e-learning, met ter afsluiting een toets. Het opleidingstraject in België is bij TCM Academie voor Dieren in Schoten.
 • Certificering
  Ter afsluiting van het opleidingstraject ontvang je een Prins Health Coach Certificaat.

Toelatingseisen

Er zijn geen specifieke vooropleidingen vereist. Op basis van de motivatie en intake wordt gekeken of de opleiding passend is.

Kosten

De kosten per deelnemer bedragen € 695,- exclusief BTW voor de gehele opleiding. De volledige opleiding heeft een waarde van €4.750,-. Het delen van kennis is één van onze belangrijkste kernwaarden. Een groot deel van deze kosten nemen wij daarom voor onze rekening. De kosten zijn inclusief:

 • Lesmateriaal
 • Catering tijdens lesdagen
 • De kosten zijn als studiekosten aftrekbaar voor een werkgever.

Coronamaatregelen

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen of zorgen hebt over de huidige situatie omtrent corona, ook voor ons is het onvoorspelbaar hoe het gaat lopen. Sinds juni 2020 geven wij weer educatie op locatie, maar bij een te groot aantal deelnemers zal dit deels worden verzorgd via E-learning. Mocht de situatie het niet toelaten om een lesdag in Veenendaal (Nederland) of Schoten (België) te verzorgen, dan zal de les online gegeven worden. De terugkomdagen zijn terugkerend, hierin is het mogelijk om ze te verplaatsen wanneer dat nodig is.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je aan via het online boekingsplatform van Edupet Education.

Meer weten?

Voor al je vragen kun je contact opnemen met Edupet Education, per e-mail via info@edupet.nl en telefonisch bereikbaar op 0318-531 250.