Op woensdag 7 oktober is de eerste aflevering van een nieuw videoconcept van Prins gelanceerd. De YouTube serie Prins en Puck zal kinderen op een ontspannen manier leren bewust om te gaan met hun huisdier. 

Met de komst van de serie wordt onze visie uitgedragen door ook bij de jonge generatie onder de aandacht te brengen hoe ze hun huisdier en hun leefomgeving zo goed mogelijk kunnen behandelen.

Dierenwelzijn

In Nederland hebben we met elkaar ruim 27 miljoen huisdieren. Dat maakt de kans groot dat een kind te maken krijgt met een huisdier in het eigen gezin of in de buurt. Daarnaast gaat het huisdier een steeds belangrijkere rol spelen binnen het gezin en wordt het meer betrokken bij hun dagelijks leven. Prins zet het welzijn van deze eigenaren en hun huisdieren op de eerste plaats en biedt producten, adviezen en inspiratie aan voor een optimale relatie. Vanuit deze visie wil Prins (jonge) kinderen met Prins en Puck nieuwe kennis bijbrengen over hun huisdier. 

Prins en Puck

In de 10-delige serie staan enkele vaste karakters centraal. Prins is een jonge hond en Puck een jonge poes. Hun baasjes, Rose en Sem, zitten bij elkaar op school en zijn elkaars beste vrienden. In de video’s beleven Prins, Puck, Sem en Rose verschillende avonturen, waardoor kinderen spelenderwijs leren over het omgaan met en het verzorgen van huisdieren. Meer informatie over Prins & Puck lees je hier.

Educatief

Vanaf schooljaar 21/22 biedt Prins Petfoods ook een speciaal lespakket aan voor basisscholen onder de titel ‘De week van het huisdier’. De lessen bestaan uit het bekijken van filmpjes, het voeren van een kringgesprek, spelletjes spelen en knutselen. Bij het pakket hoort ook een voorleesboek vol leerzame verhalen en een duidelijke lesmap met lesbrieven en achtergrondinformatie.

Vanaf nu elke woensdag om 16.30 uur een nieuwe aflevering online op het YouTube-kanaal van Prins & Puck. Bekijk hieronder de teaser van seizoen 1!