Prins Petfoods en M&N Film Distribution hebben ter ere van de bioscooprelease van POESLIEF op 30 september een heus kattenonderzoek gedaan. Er deden bijna 1.000 kattenbaasjes mee aan het onderzoek. De deelnemers werden gevraagd naar de voorkeuren van hun spinnende vriend en daar kwamen een aantal leuke resultaten uit.

Zo voert 95% van de kattenbaasjes regelmatig gesprekken met hun katten en denkt 65% dat zijzelf de beste vriend van hun kat zijn. De film POESLIEF is een ode aan de Nederlandse kat met in de hoofdrol Nederlands bekendste kat Abatutu (met de stem van Nicolette Kluijver). In POESLIEF zie je de leukste, gekste en grappigste kattenvideo’s van de huiskatten van Nederland. Zo zijn er door het land ook speciale dierendagvoorstellingen op 4 oktober gepland van POESLIEF, de ideale dag voor een ode aan de kat!

In het onderzoek van Prins werden diverse vragen gesteld over de voorkeuren van de Nederlandse huiskat. Zo slaapt bijna 60% van de katten bij het baasje in bed en kiest 40% van de katten ervoor om gewoon binnen te blijven bij slecht weer. Ook werd gevraagd of de katten sinds de coronacrisis ander gedrag vertonen, maar ruim 80% zegt geen verandering te zien in het gedrag van hun kat.

Over Abatutu

Filmkat Abatutu is de bekendste kat van Nederland, te zien geweest in tal van films, toneelvoorstellingen en commercials. Abatutu won in 2019 als eerste dier ooit een oeuvreprijs tijdens het Nederlands Film Festival. Hij was te zien in films als De Wilde Stad, Poes Poes, Wiplala, Superjuffie en De Matchmaker en is regelmatig te zien in commercials. Reden genoeg dus om Abatutu tot anchorwoman en verteller van Poeslief uit te roepen.