Maar liefst driekwart van de Nederlandse katten en honden krijgt bij de dierenarts het advies over te stappen op een veterinaire voeding. Prins Presenteert nieuwe 100 procent natuurlijke veterinaire voedingen die kunnen helpen bij het verminderen van een gezondheidsprobleem.

Volgens de wetenschap blijkt dat de juiste voeding klachten bij aandoeningen als artrose, blaasgruis en spijsverteringsproblemen sterk kan verminderen. Prins boekte met acht veterinaire voedingen al goede resultaten. Daar zijn er nu nog eens zeven bijgekomen.

Veterinaire voedingen

Prins breidt de veterinaire lijn voor katten uit met veterinaire voedingen voor katten met artrose, leverproblemen en darmproblemen. Voor honden komen er vier nieuwe krokante dieetvoedingen bij die het dier ondersteunen bij urinewegproblemen, leverproblemen, darmproblemen en nierfalen. Veel veterinaire voedingen zijn er naast brok ook als natvoeding of diepvries vers vleesvoeding, zodat er voor ieder dier een passende maaltijd is.

Veterinaire voedingen weetje Artrose

Zoeken hoeft niet

De nieuwe veterinaire voedingen zijn vanaf begin december verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten. ‘We vinden het belangrijk dat consumenten niet hoeven te zoeken naar de meest geschikte voeding voor hun dier, ook niet als het om een veterinaire voeding gaat’, zegt marketing & sales director Marlou Mulders van Prins.

Goed advies

Alle dierenspeciaalzaken die de veterinaire lijn van Prins verkopen, krijgen een speciale training. ‘Daarbij leggen we goed uit wanneer en bij welke klachten je een dieetvoeding kunt adviseren en bespreken we de oorzaken en symptomen van belangrijke gezondheidsproblemen’, zegt research & development manager Yvonne van den Berg van Prins. Iedereen met vragen over zijn huisdier kan ook altijd voor gratis begeleiding en advies aankloppen bij het Prins CareTeam. Die steun kan de zorg voor een huisdier met gezondheidsproblemen een stuk lichter maken.