Vriendjes voor het leven

Kind en dier samen veilig en gelukkig!

Wil jij weten hoe kind en dier samen veilig en gelukkig kunnen opgroeien? Lees dan vooral door! Je vindt hieronder namelijk veel kennis en leuke informatie over hoe kinderen en dieren vriendjes voor het leven worden.

We weten heel veel over kinderen en ook heel veel over honden. Hoe kan het dan dat er jaarlijks toch 75.000 kinderen door honden worden gebeten? Je hoort vaak dat je kind en hond nooit samen alleen moet laten. Maar wat blijkt? Veruit de meeste bijtincidenten gebeuren terwijl wij er gewoon met onze neus bovenop staan! Blijkbaar weten we niet goed waar we op moeten letten.

Een boekje vol tips

Daarom maakte Prins met kinder- en gezinscoach en hondengedragstherapeut Cindy van Dorst van Dierbare Ontmoetingen ‘Vriendjes voor het leven’, een uniek boekje over hoe je problemen voor kunt zijn en het samenleven tussen kind en hond makkelijker, veiliger en leuker kunt maken. Weet jij bijvoorbeeld wat je kunt doen als er kinderen op je hond afstormen? En hoe je een hond het beste aan een baby kunt laten ruiken? Je lees het allemaal in ons boekje. Het boekje ‘Vriendjes voor het leven’ krijg je vanaf september 2021 bij aankoop van een Prins hondenvoeding. Helemaal gratis! 

Bekijk de deelnemende dierenwinkels

Huisdierenquiz

Ben jij een echte huisdierenvriend en weet je alles over bijvoorbeeld de kleur van schildpaddenpoep? Of over hoe goed jouw hond kan ruiken? Of weet je juist alles over het brein van de goudvis? Dan zijn we op zoek naar jou! Test je kennis tijdens de enige echte Nationale Huisdierenquiz. De Nationale Huisdierenquiz is speciaal bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, maar is leuk voor het hele gezin. Niemand minder dan Nicolette Kluijver presenteert deze spannende quiz. Kun jij jezelf straks een huisdierenexpert noemen? Supergoed! Dan maak jij kans om samen met je gezin weekendje weg te winnen naar vakantiepark Molenwaard. 

Ja, ik doe mee

Leesvoer

Heb je deze artikelen over kind & dier al gelezen?

Ken jij Prins & Puck al?

We vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd met huisdieren kunnen kennismaken. Daarom is er Prins & Puck, een educatieproject waarbij kinderen van vier tot en met acht jaar samen met Prins de hond, Puck de poes en hun baasjes Sem en al spelenderwijs de belangrijkste basisregels over het omgaan met en het verzorgen van huisdieren leren. Kijk hier voor vrolijke filmpjes en dierenmuziek en informatie over een speciaal lespakket voor basisscholen.