Op woensdag 3 februari 2021 heeft Welkoop Westerbork het eerste Pet Health Center van Nederland geopend. Hier zijn huisdieren en huisdiereigenaren welkom voor adviezen en consulten. De drie Health Coaches die hier werken zijn speciaal opgeleid om door middel van de juiste vraagstellingen het beste advies of verwijzing te verstrekken.

Verbreding en verdieping

Deze Health Coaches hebben allemaal de opleiding tot Prins Health Coach gevolgd. Tijdens deze opleiding wordt de kennis van cursisten over honden en katten verbreed. Zij leren om gericht advies, begeleiding en ondersteuning aan huisdiereigenaren te geven en vormen samen met alle coaches en docenten een netwerk waarin je elkaar versterkt. Niets mooier dan het beste in elkaar naar boven halen! Lees hier meer over de opleiding en lesmethodes. 

Deze Health Coaches beantwoorden alle vragen over het gedrag, de voeding, huisvesting en gezondheid van het huisdier. Voor iedereen die erover nadenkt om een huisdier aan te schaffen, is de Prins Health Coach de aangewezen persoon voor meer begeleiding in het eerste levensjaar van het toekomstige huisdier. Zo zorgen we samen voor een goede start!  

Eerste Pet Health Center van Nederland

Een steuntje in de rug

Naast dat de Health Coaches er zijn voor de beginnende huisdiereigenaar, bieden ze huisdieren en hun baasjes ondersteuning aan in hun verdere leven samen. Een extra steuntje in de rug is altijd fijn en prettig om op terug te kunnen vallen bij vragen of problemen. Denk bijvoorbeeld aan een hond die moeite heeft met eten, of een kat die angstig is of last heeft van huidproblemen. De Health Coach geeft gericht advies en begeleidt en ondersteunt de huisdiereigenaar bij het zoeken naar de juiste oplossing.

Eerste Pet Health Center in Nederland

Welzijn van het huisdier

Bij het Pet Health Center staat het welzijn van het huisdier te allen tijde voorop. De huisdieren worden van top tot teen gecheckt en nagekeken. Op die manier biedt de Health Coach preventieve zorg aan om problemen vroeg te signaleren en daardoor verergering te voorkomen. De huisdiereigenaar hoeft daardoor (nog) niet de stap naar de dierenarts te maken en kan zelf met het advies van de Health Coach aan de slag. Daarnaast kunnen zij, waar nodig, doorverwezen worden naar een andere specialist. Door het brede kennisnetwerk vanuit de opleiding tot Prins Health Coach wordt de juiste hulp snel gevonden en zijn huisdieren en hun baasjes gegarandeerd in goede handen.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Peter Haspels (Manager Prins Education) via +31(0)615455321 of peter@prinspetfoods.nl

Ook interessant: