Wist je dat het super leuk is om zelf kattenspeelgoed te maken? Hier vind je de leukste DIY’s die jij kan maken voor jouw dier. Plezier voor mens en dier!

Tips voor het maken kattenspeelgoed

Een jaagspookje voor je mini of maxi

Of je dier nou heel groot of juist heel klein is, dit leuke spook-speeltje van fleece om naar te zoeken, te apporteren of op te jagen maak je in een handomdraai. En volledig op maat!

Klik hier om te leren hoe jij het jaagspookje maakt.

DIY Snuffelhart

Katten vinden het heerlijk om naar de brokjes te zoeken die je tussen de lagen van dit hartvormige snuffelkleed van fleece voor ze kunt verstoppen. Dit kleedje is super simpel te maken. Je kunt er ook voor kiezen om voor een ander vorm te kiezen. Vierkant of rond, dat maakt je dier niet uit!

Klik hier om een schattig snuffelhart te maken voor jouw kat.

Een speeltje met extra veel sliertjes

Wil je supersnel kattenspeelgoed maken? Ga aan de slag met stroken fleece. Dit speeltje kan je ergens aan vasthangen of met een handvat achter je aan trekken. Grote kans dat jouw kan geïnteresseerd raakt en erachteraan gaat jagen!

Wil je dit kattenspeelgoed maken? klik hier.

Deurbel voor je kat

Dit rinkelspeeltje kun je in verschillende versies maken. Je kan er een handvat aan maken zodat je het goed vast kan houden als je kat er met zijn pootje tegenaan tikt. Je kunt ook je kat leren met zijn neus of poot tegen het belletje te tikken. Als je deze naast de deur hangt heeft jouw kat zijn eigen DIY deurbel!

In dit artikel lees je hoe je zulk leuk kattenspeelgoed kan maken.

Let op

  • Laat je kat uitsluitend onder toezicht met fleece speeltjes spelen. Laat je dier nooit met een fleece speeltje alleen. Spelen doe je samen!

  • Voorkom dat je dier het speeltje kapot kan maken en/of er stukjes van kan inslikken.

  • Voorkom dat meerdere dieren tegelijk met het de speeltjes spelen, dat kan namelijk onbedoeld competitie en agressie oproepen.

Ballenbak voor je kat

Heeft jouw kat zijn eetbakje altijd in no-time leeg? Of wil je de maaltijd van je kat wat spannender maken? Met ballenbak- of pingpongballen maak je supersnel een ballenbrokkenbak voor je dier.

Ballen klaar? Zoeken maar! Hier zie je hoe je de ballenbak kan maken.

Kat in het bakkie

Met lege kartonnen dozen kun je allerlei leuke spelletjes met je kat doen! Vrijwel iedere doos is geschikt om leuke dingen mee te doen. Van schoenen- tot bananendoos, je kunt er echt van alles mee bedenken.

Klik hier voor het artikel voor de leuke spelletjes voor je kat.

Brokjesjacht

Wil je graag een spelletje voor je dier om  je dier lekker bezig te houden? Ga dan met je dier op brokjesjacht! Met oud karton, lege wc-rollen en/of keukenrollen, proppen papier en een handje brokken kan je de perfecte brokjesjacht in elkaar zetten. Laat hierbij je fantasie in de vrije loop gaan.

Benieuwd naar hoe brokjesjacht werkt? Klik dan hier.

Let op

  • Houd altijd toezicht, laat je dier tijdens deze activiteiten niet alleen.

  • Papier en karton kapotscheuren tijdens dit spel mag, maar opeten niet!

  • Zet je meerdere dieren tegelijk aan het werk? Let dan goed op dat er geen onderlinge competitie en daardoor agressie ontstaat.
Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!