De dierenvoeding voor je hond optimaal bewaren? Dan komt een voerton heel goed van pas. Wij geven je graag tips waar je bij het bewaren van brokken allemaal op moet letten.

De droogvoedingen van Prins zijn na de productiedatum in een gesloten verpakking gegarandeerd 24 maanden houdbaar. Om de voedingswaarde en smakelijkheid te beschermen, worden al onze droogvoedingen luchtdicht en zuurstofarm verpakt. Dat zorgt er voor dat de kwaliteit van de ingrediënten behouden blijft en de voedingen langer vers blijven.

Belangrijk bij dierenvoeding

Na het openen van de verpakking wordt de voeding blootgesteld aan zuurstof, vocht en licht, wat de houdbaarheid en smaak kan beïnvloeden. Daarom is het belangrijk de voeding na het openen van de zak op een goede manier te bewaren, bij voorkeur in een luchtdichte bewaardoos of -ton op een droge, koele en donkere plaats. Het beste is om de voeding niet los in de ton te doen, maar deze met de hele zak, die je weer zo goed mogelijk dichtmaakt, in de ton te zetten.

Tip!

Om de voeding in een geopende verpakking zo min mogelijk in contact te laten komen met zuurstof, vocht en licht kun je een deel ervan in een kleinere bewaardoos doen, zodat je een kleine voorraad hebt voor bijvoorbeeld een week. Vanuit deze kleinere bewaardoos, die je af en toe kunt bijvullen vanuit de grotere bewaardoos of -ton, kun je dan de hond voeren.

Zuurstof, vocht en licht kunnen de kwaliteit van een voeding beïnvloeden

Een goede bewaarton...

  • Is goed en luchtdicht afsluitbaar.
  • Heeft afgeronde hoeken die makkelijk schoon te houden zijn.
  • Is vrij van kieren, naden, krasjes en andere beschadigingen waarin vuil zich makkelijk vast kan zetten.
  • Staat op een koele en droge plek en uit de buurt van hittebronnen, denk daarbij ook aan bijvoorbeeld verwarmingsleidingen.

Kwaliteit en duurzaamheid

Niet alle soorten kunststof zijn geschikt voor de opslag van levensmiddelen. Daarom adviseren wij voercontainers goed en luchtdicht af te sluiten en gebruik te maken van hoogwaardig, stevig en voedselveilig kunststof, dat geen schadelijke toevoegingen bevat en 100% recyclebaar is.

Wist je dit?

Licht bederf van een dierenvoeding en een verminderde geur en smaak kunnen belangrijke redenen zijn waarom een hond zijn eten laat staan. Eet je dier met lange tanden? Dan is het goed om te checken of de dierenvoeding wel goed is bewaard en de houdbaarheidsdatum niet is verstreken. Natuurlijk is een voeding een dag na het aflopen van de houdbaarheidsperiode niet meteen slecht of bedorven, maar kwaliteit en voedingswaarde zijn dan niet langer gewaarborgd.

Zak leeg?

Hier lees je wat je met de lege verpakking van onze droogvoedingen moet doen!

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!