Belinda

Voedingsdeskundige

Een gezin gelukkig maken is het mooiste wat er is

Ik ben bij Prins gaan werken omdat het een vooruitstrevend bedrijf met veel passie is. De woorden ‘het welzijn van het huisdier staat voorop’ worden hier echt waargemaakt. Dat maakt mijn werk zo enorm leuk.

Bij Prins geven we veel voorlichting via lezingen en trainingen. Ik onderhoud veel contacten met dierenspeciaalzaken, fokkers, pensions en asiels. Daarbij kan ik putten uit de kennis die ik via verschillende opleidingen heb opgedaan. Een lezing verzorgen voor een groep fokkers en dan een compliment krijgen van een kenner dat hij een leerzame avond heeft gehad: dat geeft mij energie!

Bij ons gezin horen drie lieve Rhodesian Ridgebacks, Zulu, Kijani en James, en twee ondeugende Teckels, Loth en Jip. Ook hebben we nog een oude Border Collie, die het heerlijk vindt om onze paarden en kippen de hele dag in de gaten te houden. En twee katten: onze speelse huis-, tuin- en keukenkat Olivier en onze enorme knuffel Maine Coon Belle.

Mijn passie is toch wel het verantwoord fokken. Dat doen we met de Ridgebacks al meer dan twintig jaar en we hebben in de afgelopen jaren twee Teckelnestjes gehad. Wat is dat genieten! Gezonde honden fokken met een super sociaal karakter, daar kun je als fokker al heel veel invloed op hebben door ze op de juiste manier te laten opgroeien, maar ook DNA speelt een heel belangrijke rol. Dat allemaal uitpluizen om uiteindelijk een gezin gelukkig te maken is het mooiste wat er is.