Kim

Dierenarts

Voeding is zó belangrijk!

Ik heb diergeneeskunde gestudeerd in Utrecht, met als specialisatie gezelschapsdieren, en volg regelmatig nascholingen op het gebied van diervoeding en gezondheid. Bij Prins ben ik er verantwoordelijk voor dat onze voedingen alle voedingsstoffen bevatten die honden en katten nodig hebben. Daarnaast ben ik betrokken bij het ontwikkelen van producten, de keuze van ingrediënten en het overdragen van kennis.

Prins maakt de slogan ‘Meer dan voeding’ echt waar. Ik sta achter de kwaliteit van de producten. Omdat we zo veel meer doen dan voeding, is mijn baan heel afwisselend. Elke dag is anders. Het ene moment ga ik langs in de fabriek om een nieuw recept te bespreken, het andere moment geef ik trainingen voor onze partners in het buitenland.

Ik heb twee seniorkatten uit het asiel. Bailey is een pittig dametje met een gebruiksaanwijzing, maar voor mij de ideale kat. Ze heeft beginnend nierfalen. Frits was twaalf toen ik hem uit het asiel haalde. Zijn oortjes zaten vol littekens en hij had geen tanden meer, maar meneertje loopt ondanks suikerziekte en een te snel werkende schildklier nog vrolijk rond. Wat ik met ze doe? Knuffelen en kletsen. En ze proeven en smullen van onze dieetvoedingen!

Honden en katten moeten dagelijks eten, dus voeding is heel belangrijk. Het is mijn streven om elk dier te kunnen voorzien van een voeding op maat, met daarbij een passend advies. We hebben heel veel voedingen in ons assortiment. Dieetvoedingen en professionele sportvoedingen moeten echt aan heel specifieke eisen voldoen. Dat zijn echt uitdagingen!