Ros

Dierenarts

Respect voor mens, dier en leefomgeving

Ik ben opgeleid als dierenarts en twaalf jaar verbonden geweest aan een Amsterdams dierenasiel. In die tijd heb ik een centrale inkoop opgezet voor dierenasielen voor chips en diergeneesmiddelen. Daarnaast was ik jarenlang actief in het veterinaire bedrijfsleven op het gebied van elektronische identificatie en Europese dierenpaspoorten. Nu leg ik voor Prins contacten in de veterinaire wereld. Ik help bij het opzetten en uitbouwen van educatie en denk mee over nieuwe ontwikkelingen.

Prins laat vanaf de eerste dag merken dat je welkom bent en erbij hoort. Iedereen is enthousiast en draagt dat uit. Kwaliteit, moraal en ethiek staan hier bovenaan. Zelf hebben we op dit moment geen huisdieren. Die kunnen we nu namelijk geen goed thuis bieden: met twee studerende kinderen en een vrouw met een eigen praktijk is ons huis meer onbewoond dan bewoond.

Net als Prins vind ik respect voor mens, dier en leefomgeving heel belangrijk. Ik maak me zorgen om het feit dat de mensheid is afgedreven van haar oorsprong, de natuur. We stellen cultuur boven natuur. We zouden met veel meer respect met de natuur moeten omgaan. Daar hoort voor mij alles bij: mens, dier en milieu, maar ook onze aardse bronnen waar we zo kwistig mee omspringen.