Kwaliteit van de voeding staat bij ons voorop, maar hier zijn geen proefdieren voor nodig. Dat betekent dat alle Prins voedingen uitgebreid onderzocht zijn voordat we het aan onze huisdieren geven. Dit doen we door middel van literatuur onderzoek, specialisten die de voeding samenstellen en samenwerkingen met universiteiten. En uiteindelijk gebeurt het proeven lekker bij de eigenaar en huisdieren thuis. Lees er hier meer over.

Weten = meten

Onderzoek naar het effect van een voeding op de gezondheid van een dier of de smakelijkheid is belangrijk. Wij zijn van mening dat er hiervoor geen proefdieren nodig zijn, daarom werken we mee aan een uitgebreide studie vanuit Wageningen University. In de studie wordt onder andere de verteerbaarheid en smakelijkheid van voedingen onderzocht, en dat geheel bij de eigenaar en huisdier thuis! De eigenaar kent het huisdier het best en kan hiermee ook een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek. Wil je weten over de studie of zelf meedoen met je huisdier om het onderzoek te steunen? Dan vind je hier meer informatie. 

Hoe garanderen we nog meer kwaliteit?

In ons laboratorium onderzoeken we de producten uitgebreid: van grondstof tot eindproduct. Alles wordt zorgvuldig onderzocht. We weten waar onze ingrediënten vandaan komen en werken samen met vaste leveranciers. Prins werkt volgens de kwaliteitssystemen GMP+ en Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). Dit waarborgt voedselveilig en hygiënisch produceren.

Zo willen we het welzijn van dieren verbeteren door een smakelijke en kwalitatief goede voeding. En dat willen we graag met iedereen delen in ons bezoekerscentrum.

Ook interessant: